sursa foto:  romaniatv.net

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, semnal de avertizare către Guvernul Cîțu: ‘Să anunți acum măsuri pentru luna septembrie este târziu’

Profesorul de Sănătate Publică Răzvan Cherecheș, fost consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătății, atrage atenția autorităților că o creștere accelerată ar urma să aibă loc în toamnă, odată cu începerea anului școlar.

Noi suntem în faza în care infecția, încet, încet este diseminată în rândul populației și numerele vor începe să crească cu adevărat din septembrie, în momentul în care va începe școala.

Școala va fi un catalizator al interacțiunii sociale, care inevitabil va duce la creșterea masivă a ratei de incidență.

Suntem acuma exact cum suntem în fiecare an, când guvernanții sunt surprinși de căderea zăpezii. Suntem în punctul în care politicienii așteaptă să se înnoreze bine de tot, să se lase frigul, ca și când ar avea nevoie de o justificare ca să explice de ce se apucă să cumpere material antiderapant. Deși vedem în mod clar faptul că în ultima lună se colorează tot mai multe știri venind dinspre vest și în mod evident vine către noi și vom avea și noi o creștere.

Politicienii noștri în continuare așteaptă, nu știu exact ce, dar așteaptă ceva. Să anunți acum măsuri pentru luna septembrie este târziu. E ca și cum ai spune, după ce pică prima zăpadă ne pregătim. Ar trebui să ne pregătim înainte.

În ce privește apelul către parteneriat cu biserica, sigur este o idee foarte bună, dar atâtea apeluri facem, că deja ni se face rău. Ar trebui dezvoltat parteneriatul și mers direct către ei”, a declarat Răzvan Cherecheș, conform b1tv.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare