sursa foto:  newsweek.com

Federația Rusă amenință Israelul: Toate ţările care livrează arme trebuie să înţeleagă că vom considera drept ţinte legitime pentru forţele noastre armate

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, avertizează Israelul în privința livrărilor de arme către Ucraina, precizând faptul că toate ţările care livrează arme trebuie să înţeleagă că acestea se vor considera drept ţinte legitime pentru forţele armate ruse.

 

 

 

‘Când este vorba de livrări de arme (către Ucraina), nu clasificăm ţările în funcţie de geografie. Toate ţările care livrează arme trebuie să înţeleagă că vom considera (aceste arme) drept ţinte legitime pentru forţele noastre armate’, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu privire la posibilitatea unor livrări israeliene.

Într-un interviu pentru CNN, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că ţara sa are în vedere acordarea unui ajutor militar pentru Ucraina, declarându-se totodată dispus să medieze în conflictul dintre Kiev şi Moscova.

Până în prezent, Netanyahu se abţinuse să se poziţioneze ferm de partea Ucrainei, încercând să menajeze Rusia, care controlează spaţiul aerian al Siriei şi, de obicei, trece cu vederea operaţiunile statului israelian împotriva Iranului pe teritoriul sirian.

El a confirmat că Statele Unite au transferat Ucrainei muniţie de artilerie care fusese stocată anterior în Israel şi a sugerat că statul israelian acţionează pentru a împiedica producţia de arme pentru Rusia în Iran.

Oficiali ucraineni şi occidentali acuză Iranul că furnizează drone Rusiei pentru invazia ei împotriva Ucrainei, acuzaţii pe care Teheranul le respinge, conform AFP, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare