sursa foto:  Getty Images

Federația Rusă va sta cu ‘ochii’ pe NATO! Serghei Lavrov: ‘Rusia va monitoriza cum va folosi NATO teritoriile Finlandei și Suediei și va trage propriile concluzii’

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat marţi că NATO ”a avut în vedere teritoriile Finlandei şi Suediei în planurile sale militare de extindere către est” de mulţi ani, aşadar aderarea acestor două ţări la NATO ”nu va face nicio diferenţă”, relatează agenţia TASS, potrivit CNN.

”Finlanda, Suedia şi alte state neutre au participat ani la rând la exerciţiile militare ale NATO. NATO a avut în vedere teritoriile lor în planificarea deplasării către est. În acest context, ea (aderarea la NATO) aparent nu mai face nicio diferenţă”, a argumentat Lavrov în cadrul forumului organizat de societatea ‘Znanie’ (‘Cunoaşterea’).

”Din acest motiv noi vedem decizia lor, pe care Washingtonul şi NATO cu siguranţă au influenţat-o, drept o mişcare geopolitică în contextul îngrădirii Rusiei şi implementării planurilor NATO de a-şi extinde activităţile în regiunea Arctică”, a mai remarcat şeful diplomaţiei ruse.

”Întâmplător, preşedintele finlandez şi ambasadorii finlandezi au spus peste tot că nu văd vreo ameninţare din partea Rusiei. Aderarea la NATO decurge din schimbările în situaţia de securitate în Europa. Dar nu există nicio logică aici”, a remarcat mai departe Lavrov.

Rusia va monitoriza cum va folosi NATO teritoriile Finlandei şi Suediei şi ”va trage propriile concluzii”, a încheiat el, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare