sursa foto:  rador.ro

Fiul Doinei Cornea, reacție la gestul făcut de primăria condusă de Emil Boc: ‘Din închisoarea Sighetului… în noroiul Clujului’

Leontin Horațiu Iuhas, fiul Doinei Cornea, reacționează în privința deciziei Primăriei Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, de a pune la pământ statuia fostului om politic Iuliu Maniu, pentru a efectua lucrări în zona respectivă.

„Din închisoarea Sighetului… în noroiul Clujului, la șaptezeci de ani de la moartea lui Iuliu Maniu!”, este mesajul lui Leontin Horațiu Iuhas.

Vezi și Șeful de cabinet al lui Corneliu Coposu anunță un protest: ‘Am aflat cu stupoare că statuia făuritorului de țară, Iuliu Maniu, a fost dată jos cu excavatorul’

Și fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu a reacționat 

Fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu, Ion Andrei Gherasim, anunță un protest, după ce statuia lui Iuliu Maniu, din Cluj-Napoca, a fost dată jos cu excavatorul, pentru lucrări în zona respectivă

Gherasim critică faptul că Primăria Cluj-Napoca, instituție condusă de primarul Emil Boc, nu a dat nicio explicație în acest sens.

 

PROTEST

 

Am aflat cu stupoare că statuia făuritorului de țară, IULIU MANIU, de la Cluj-Napoca a fost dată jos cu excavatorul pentru lucrări în zona respectivă, despre care Primăria Cluj-Napoca nu a dat până la această oră nici o explicație.

IULIU MANIU este un exemplu și un model pentru toți cei care pun pe primul plan principiile și valorile adevărate pe care a fost clădită această țară și această națiune. În anul în care se împlinesc 150 de ani de la naștere și 70 de ani de la moarte, a împieta asupra memoriei lui IULIU MANIU este cu adevărat un gest reprobabil.

Ignoranța și lipsa de educație morală este la fel de gravă ca și tortura în sine, de aceea, în numele memoriei, al responsabilității față de istoria noastră și al datoriei față de generațiile următoare cerem administrației locale din Cluj-Napoca să dea explicații și să dispună cât mai repede posibil repunerea la loc a monumentului din strada Baba Novac.

Semnatarii:
Fundația Corneliu Coposu – președinte executiv, Ion-Andrei Gherasim
Fundația Academia Civică – președinte, Ana Blandiana
Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Bădăcin – președinte, Pr. Cristian Borz
Fundația Culturală Memoria – președinte, Nicolae Constantinescu
Clubul Monarhiștilor Clujeni – președinte, Cornel Jurju
Asociația 21 Decembrie 1989 – președinte, Teodor Mărieș
Fundația Doina Cornea – președinte, Leontin Iuhas
Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca – director, Valentin Orga
Mișcarea pentru Regat și Coroană – președinte, Marilena Rotaru”, spune Ion Andrei Gherasim.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare