sursa foto:  InquamPhotos/Octavian Ganea

Florian Bodog: ‘Nu trebuie să lăsăm nicio secundă garda jos, trebuie să ne luptăm să avem la timp dozele de vaccin în țară și să vaccinăm zi și noapte’

Florian Bodog, fost ministru PSD al Sănătății a comentat, luni seară, în emisiunea ‘Dosar de Politician’, modul greoi în care a debutat cea de-a doua etapă a campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în România. El a transmis că în țară, marea majoritate a acestor centre există doar pe hârtie.

„E greu să ajungem la 70% în acest an, nu neapărat pentru a traversa pandemia, ci pentru a avea o campanie de vaccinare de succes e nevoie ca populația să fie vaccinată în proporție de 70%. E greu să facem o astfel de vaccinare să ajungem la o asemnea țintă în acest an, în condițiile in care noi nu prea vaccinăm. Noi vaccinăm de luni pana vineri,in cel mai bun caz si eventual maxim 8 ore pe zi”, a declarat Bodog.

Fostul ministru a declarat că este necesar ca în România centrele de vaccinzare să funcționeze zi și noapte, pentru a atinge targetul.

„Din păcate, dacă nu atingem această acoperire vaccinală de 70%, există posibilitate ca în toate țările din jur, pandemia să fi limitată, în timp ce la noi, să avem un eventual val, 4-5, depinde ce se mai întâmplă pana la monumentul respectiv și ar fi păcat ca după acestă perioadă în care am făcut sacrificii mari, ca omenire, din cauza unei singure țări să…

Este destul de greu să se impună restricții și să izoleze o singură țară, însă se vor lua măsuri împotriva si pentru țările care au probleme la vaccinare.

Trebuie să vaccinăm susținut, nu trebuie să lăsăm nicio secundă garda jos, cred că trebuie să ne luptăm să avem la timp dozele de vaccin în țară și să vaccinăm zi și noapte”, a spus ministrul.

El atrage atenția că nu atingem targetul de imunizare, în ritmul actual

„Dacă mergem pe cifrele pe care le avem pana la momentul de față, nu avem cum să facem, decât dacă am pune toate centrele de vaccinare în funcțiune, tot ceea ce înseamnă centre de vaccinare, să funcționeze. Însă, din ceea ce am văzut în țară, marea majoritate a acestor centre există doar pe hârtie. Dacă le-am pune toate în funcțiune, dacă platforma de înscriere și call centre-ul ar funcționa non-stop, să putem să-i și aducem pe cei care își doresc la vaccinare, poate că am ajunge la cifrele pe care ni le dorim. Însă, în condițiile în care s-a încheiat prima etapă și sunt centre care nu vor mai vaccina, de luni nu vor mai funcționa, cele care au vaccinat exclusiv personal medical”, a mai spus fostul ministru, informează b1.ro

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare