sursa foto:  digi24.ro

Florin Cîțu iese la rampă: ‘Trebuie curățată piața asigurărilor, să vedem dacă mai sunt alte probleme în piață’

Fostul premier Florin Cîțu a declarat că prețul polițelor RCA nu trebuie plafonat pentru că în acest fel vor fi alungați investitorii din România.

 

Din punctul meu de vedere este cea mai proastă măsură pe care putem să o luăm acum, în acest moment, când piața asigurărilor din România este în picaj. Avem deja un faliment al unei companii foarte mari City Insurance. Piața încă nu a digerat acest faliment și de asta vedem această situație a polițelor.

Acum dacă venim cu o plafonare a prețurilor vom alunga orice investitor care ar fi venit în România și care poate ar fi ajutat la scăderea prețurilor. Mai mult, îmi este teamă că îi alungăm și pe ceilalți care sunt în România. Statul român are antecedente serioase. Dacă ne mai pleacă încă o companie de pe piața asigurărilor mai bine închidem și ne ducem toți să cumpărăm din Bulgaria”.

Fostul premier a precizat că în scandalul prețurilor polițelor RCA trebuie curățată piața și preveni alte posibile falimente:

Trebuie curățată piața asigurărilor, să vedem dacă mai sunt alte probleme în piață. În al doilea rând să deschidem piața investitorilor. Piața asigurărilor are nevoie de capital de risc, de oameni care vin investesc, își riscă capitalul. Dacă venim și plafonăm, eu vă zic că spunem adio acestei piețe, nu se va mai dezvolta niciodată.”, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare