sursa foto:  digi24.ro

Florin Cîțu, prins cu minciuna! ‘Face economii pe seama salariaților aflați în linia întâi în lupta cu epidemia Covid-19’

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România l-a prins pe Florin Cîțu cu minciuna.

Dacă în decembrie 2020 Florin Cîțu asigura că se vor da vouchere de vacanță și în 2021, ieri acesta a anunțat că tichetele vor fi eliminate în acest an.

În această ordonanţă, care este o ordonanţă foarte mare, tot în ordonanţă, bineînţeles, menţionez acordarea în 2021 a voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei. V-am spus din primul moment că pentru noi sectorul HoReCa este un sector important”, declara Florin Cîțu, la 30 decembrie 2020.

Luni, 8 februarie, s-a anunțat eliminarea voucherelor de vacanță pentru anul în curs.

Dacă în 30 decembrie 2020, Florin Cîțu ne asigura că voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2021, astăzi premierul anunță că se pregătește adoptarea unei ordonanțe de guvern prin care va fi vizată eliminarea voucherele de vacanță, vor fi eliminate o serie de sporuri și va fi redusa indemnizația de hrana pentru anumite categorii de bugetari.

Această atitudine inconsecventă a premierului nu poate fi justificată prin invocarea unor motive financiare, deoarece primul-ministru, fost ministru al finanțelor, cunoștea foarte bine situația financiară a țării și la 30 dec. 2020 când ne dădea asigurări că se va menține acordarea voucherelor de vacanță.

Această inconsecvență reprezintă, pe de o parte, o predilecție a premierul de a căuta soluții financiare și a face economii pe seama salariaților aflați în linia întâi în lupta cu epidemia Covid-19, iar pe de altă parte, o sfidare la adresa celor 14784 lucrători din sănătate care au semnat și le-a fost înaintată autorităților adeziunea lor la Protestul pentru susținerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate.”, transmit sindicaliștii din Sănătate.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „a0 INCONSECVENȚA PREMIERULUI FLORIN CIȚU 30 dec.2020 „menÈ›ionez acordarea in 2021 a voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei" „susÈ›inem sectorul HoReCa È™i pentru 2021 rămân voucherele de vacanță pentru personalul plătit din fonduri publice" 08 febr. 2021 Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanta acordate in 2019 si 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 sa se reia acordarea acestora, daca bugetul 。 va permite. Doar împreună putem determina guvernanÈ›ii să respecte drepturile salariale legale! protest.solidaritatea-sanitara.ro”

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

Super veste pentru români: Nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru acest serviciu

EXCLUSIV N-au învățat nimic din tragedia de la Matei Balș! Clotilde Armand și Vlad Voiculescu n-au obținut nici până azi autorizația de securitate la incendiu la centrul de vaccinare de la Romexpo

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare