sursa foto:  digi24.ro

Florin Cîțu semnalează eșecul PNDL-ului în infrastructura rutieră: ‘Doar 18% din bani s-au dus spre drumuri. Restul banilor au fost folosiți, din punctul meu de vedere, ineficient’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că doar 18% din sumele care au fost alocate în cele două programe naționale de dezvoltare locală (PNDL) au avut ca destinație consolidarea drumurilor.

Prezent în localitatea Romos, din judeţul Hunedoara, primul ministru a menţionat că la Compania Naţională de Investiţii (CNI) au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei pentru care vor fi alocate resurse de la buget, deoarece nu se pot finanţa din fonduri europene.

„În România, în ultimii ani, deşi au fost două programe PNDL, doar 18% din bani s-au dus spre drumuri. Restul banilor au fost folosiţi, din punctul meu de vedere, ineficient. Şi atunci, astăzi, la CNI există proiecte depuse de 7 miliarde de lei, drumuri judeţene şi comunale, care nu pot fi finanţate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR, nici prin altceva. Pentru aceste drumuri vom aloca resurse de la buget pentru că este nevoie de aceşti bani, nu trebuie să sufere nimeni, şi pornim cu acest program”, a spus Florin Cîţu, conform agerpres.ro.

Şeful Executivului a arătat în cazul drumurilor comunale vor avea prioritate acele comune unde există deja introduse reţele de apă şi canalizare.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare