sursa foto:  gov.ro

Fost ministru al Muncii avertizează: ‘Nu sunt pentru creșterea pensiei minime. Înseamnă că statul, PSD, dă un semnal că ești un fraier dacă muncești azi în România’

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, este de părere că majorarea pensiilor minime reprezintă o jignire pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare.

Acesta consideră că pachetul social nu poate suplini un răspuns pe care Guvernul va trebui să-l dea tuturor pensionarilor, nu doar celor care încasează pensia minimă.

„Va creşte sau nu punctul de pensi? Vor creste sau nu pensiile pe contributivitate? Guvernul trebuie sa raspunda tuturor celor care in acest moment nu-şi mai pot acoperi cheltuielile necesare. Acestia sunt toti pensionarii, nu doar cei care au pensia minimă.

Eu nu sunt pentru creşterea pensiei minime, eu sunt pentru acordarea de servicii de sprijin pentru categoriile care au nevoie de acest sprijin. A face o crestere in bani pentru dansii inseamnă o jignire pentru cei care au un stagiu de contributie mult mai mare. Inseamna ca statul, PSD, da un semnal ca esti un fraier daca muncesti azi in România.

Muncești si ajungi sa ai un venit mai mic decat cel care a muncit mult mai putin. Nu poti sa ajungi sa ai la sfarsitul lunii mai multe venituri decat cineva care a muncit mai mult. Este un semnal care va descuraja munca.

Sunt pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor, cred ca autoritatile locale ar fi trebuit sa beneficieze de resurse considerabile din PNRR pentru acest obiectiv, dar afirmatia ca trebuie sa crească pensiile mici în sensul de pensie socială, acestea fiind acordate celor care au stagiul minim de cotiyare, repreizntă un afront pentru cei care au muncit mai mult”, a declarat Violeta Alexandru la România Tv.

Autoritățile vorbesc despre majorarea punctului de pensie pentru toată lumea, nu pe categorii. Totuși, există sprijin pentru pensionarii cu venituri mai mici, aceștia beneficiind de voucherele de 50 de euro pe care autoritățile încep să le emită începând cu 1 iunie.

„Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie.

Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 până la 2.200 (de lei – n. r.) şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”,  declara recentu ministrul Marius Budăi, conform româniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare