sursa foto:  erosbonazzi.altervista.org

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu: ‘Nu știu dacă e cazul să ne pregătim să fim atacați. Noi figurăm într-o configurație legată de Marea Neagră mai mult decât de Ucraina în planurile militare, probabil inclusiv ale Rusiei’

Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării ( 2000-2004) și fost vice-președinte al Parlamentului European, a vorbit despre un posibil război la granițele României.

 

Ioan Mircea Pașcu nu crede că e cazul ca România să se pregătească de război.

Dacă socotim Ucraina ca un vecin al nostru și faptul că Rusia ar putea să declanșeze operațiunile militare, atunci da. Când un vecin de-al nostru este atacat, e clar că avem ceva pe granița noastră dar dacă ne uităm la configurație o să observăm că noi suntem undeva înspre partea de vest a Ucrainei.

În momentul de față zonele cele mai sensibile sunt cele din estul Ucrainei și din nord, așa că direct vorbind nu știu dacă e cazul să ne pregătim să fim atacați„, a declarat Ioan Mircea Pașcu.

Potrivit lui, tot ce face România va fi făcut în deplină coordonare cu NATO.

Cred că este vorba despre amplificarea presiunii pentru a întări poziția de negociere a Rusiei. Să vedem ce se întâmplă, dacă negocierile vor mai fi sau nu vor mai fi reluate. Eu cred și sper că lucrul acesta se va întâmpla.

Tot ce se întâmplă în momentul de față este în jurul acestor negocieri pentru a întări capacitatea de negociere a Rusiei„, a mai declarat Ioan Mircea Pașcu, la Antena3.

Cred că noi figurăm într-o configurație legată de Marea Neagră mai mult decât de Ucraina în planurile militare, probabil inclusiv ale Rusiei„, a adăugat fostul ministru.

Vezi și:

Ioan Talpeș, fost șef al SIE: ‘Nu cred că vom fi predați Rusiei. Pământul românesc e vândut, pe Transilvania și Banat este pe zona Olanda-Austria, iar Muntenia este pe zona Orient’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare