sursa foto:  facebook Guvernul Romaniei

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, critică poziția Executivului: Oamenii aceștia nu mai au nicio credibilitate, din moment ce există legi pe care ei nu le-au respectat

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, critică poziția Guvernului în privința revendicărilor din învățământ precizând faptul că există banii necesari pentru a le fi oferite profesorilor niște salarii decente.

 

 

 

Deputatul USR spune că guvernanții „nu mai au nicio credibilitate”.

„Vă dați seama că oamenii aceștia nu mai au nicio credibilitate, mă refer la Guvern, din moment ce există legi pe care ei nu le-au respectat, exact cum foarte bine spunea și liderul de sindicat mai devreme. Practic, Guvernul poate să proroge orice prin OUG, deci degeaba au dat acum lucrurile acestea, pot apoi să le amâne, exact cum s-au amânat și cei 6% din PIB pentru Educație, unde e o discuție întreagă, separată, legată de asta”, a declarat Claudiu Năsui.

„Cred că este un moment în care mai vin și alte persoane, apropo de rotativa care se întâmplă. Doamna Deca, astăzi, s-a lăudat cu faptul că a rezolvat problema și toate acestea – oamenii sunt încă în stradă, greva continuă, nu știm exact ce problemă a rezolvat ea, dar în lumea lor se pare că a rezolvat (…), propaganda de partid”, a adăugat el.

„Nu poți să le spui oamenilor, nu sunt bani, și să tot te lăfăi în alte lucruri”

„Ideea este că problema nu este rezolvată și aș fi vrut să adresez ideea aceasta că nu sunt bani, pentru că li s-a spus în repetate rânduri, nu sunt bani, dar ce să vezi, că domnul Ciolacu astăzi mai anunța un lucru pe Facebook – scheme de ajutor de stat de 2,2 miliarde de lei, pentru 19 firme, și când zic ajutor de stat, trebuie să înțeleagă lumea, nu este de stat, el e de la contribuabili, deci sunt 2,2 miliarde de lei 100% din banii contribuabililor, nu sunt fonduri europene, care se vor duce pentru 19 firme. Atenție, deci nu poți să le spui oamenilor, nu sunt bani, și să tot te lăfăi în alte lucruri”, a continuat parlamentarul.

„Pentru că ei au spus, ah, la primari am putut să dăm că e încă puțin, sumele forfetare ale parlamentarilor le-am crescut, dar sunt încă puțini. Toate lucrurile acestea de fapt sunt multe creșteri pe care le-au făcut. Chiar și domnul Iohannis se plimbă cu un avion de lux, adică nu dă impresia unui stat care chiar este chibzuit cu cheltuiala și care chiar vrea să reducă, și atunci în momentul în care vin profesorii aceștia și cer și ei niște lefuri decente, că nu cer niște lefuri astronomice (…), li se zice lor că nu sunt bani, în schimb, ceea este aberant pentru că vezi că sunt bani pentru toate celelalte categorii”, a mai spus Claudiu Năsui, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare