sursa foto:  bzi.ro

Fostul președinte al PNL Teodor Stolojan, despre introducerea impozitării progresive: ‘Ceea ce vrea domnul Ciolacu nu se poate. Nu există nici un fel de discuție în Coaliție’

Theodor Stolojan fost prim-ministru al României și fost președinte al PNL, afirmă că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea impozitării progresive, adică în funcție de veniturile încasate și bunurile materiale posedate. 

Ceea ce vrea domnul Ciolacu nu se poate. Nu există nici un fel de discuție în Coaliție și până nu discutăm nu putem face nimic. Nu se poate peste noapte pentru că și asa Codul Fiscal în nacest moment este găurit„, a declarat Stolojan la RTV, conform Stiripesurse.ro.

 

Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.

Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung.

Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea.

Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare