sursa foto:  digi24.ro

Fostul președinte al Ucrainei este suspectat de trafic de migranți! Un tribunal a decis arestarea sa

Procuratura Generală din Ucraina a transmis printr-un comunicat de presă că a decis arestarea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014, fiind suspectat de trafic de migranţi, scrie news.ro

 

 

Instanţa şi-a pronunţat hotărârea privind arestarea fostului preşedinte ucrainean, care este suspectat de trafic de migranţi, potrivit comunicatului.

Pe 23 februarie 2014, Ianukovici împreună cu personalul serviciilor secrete ucrainene şi reprezentanţi ai Federaţiei Ruse au transportat ilegal cel puţin 20 de persoane peste graniţa ucraineană a oraşului Urzuf din regiunea Doneţk în Anapa, Rusia, se arată în comunicatul instanţei ucrainene.

Domiciliul actual al fostului preşedinte Ianukovici este incert. Procuratura Generală din Ucraina a anunţat joi că Ianukovici a fugit în oraşul rus Anapa. În martie, agenţia de ştiri ucraineană Ukrinform a citat mai multe articole din presă care susţineau că Ianukovici se află în Minsk, Belarus.

Viktor Ianukovici a ocupat funcţia de preşedinte al Ucrainei din 2010 până în 2014, când a fost demis în timpul protestelor Euromaidan. Protestele au izbucnit după ce Ianukovici a respins Acordul de Asociere UE-Ucraina, care avea rolul de a aduce Kievul mai aproape de Uniunea Europeană şi de a-l îndepărta de Moscova, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare