sursa foto:  stiripesurse.ro

Fostul șef ANAF dă cărțile pe față: Dependența de minciună a găștii lui „Pablito”(Liviu Dragnea) e patologică!

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, dă cărțile pe față și demonstrează inutilitatea trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Acesta acuză actuala conducere a ANAF pentru manipularea opiniei publice cu privire la necesitatea trecerii contribuțiilor din sarcina angajatorilor la angajați.

Diaconu vorbește despre această măsură „nemaiîntâlnită nicăieri în Europa”, precizând că pentru Liviu Dragnea și gașca sa dependența de minciună este patologică.

Dependenta de minciuna a gastii lui Pablito (n.r. Liviu Dragnea) e deja patologica!

ANAF publica un comunicat in “sustinerea” ministrului finantelor, reiterand date trunchiate prezentate anterior, pentru a manipula din nou cu privire la necesitatea trecerii contributiilor din sarcina angajatorilor la angajati.

Vezi și Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

O luam de la capat:

1. Transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului la angajati NU ARE NICI O INFLUENTA in reducerea arieratelor la buget, atata timp cat obligatia platii ramane la angajator.

2. Comunicatul ANAF, ca si interventia anterioara a ministrului Misa, sunt manipulatoare prin aceea ca nu arata care este ponderea in suma arieratelor din contributii a companiilor de stat (in pofida ponderii numerice de 2%) si nici ponderea covarsitor majoritara a sumelor din contributii sociale aflate la masa credala a firmelor aflate in insolventa/faliment. Adica aceleasi firme/angajatori care inregistreaza dificultati enorme in decontarea lucrarilor/serviciilor facturate in principal entitatilor de stat.

Vezi și EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

3. Incriminarea ca infractiune a neretinerii/platii contributiilor sociale nu aduce nimic nou sub soare. Aceasta prevedere a mai existat pana la decizia Curtii Constitutionale din 2015, fara nici un rezultat in planul reducerii arieratelor din contributii. Este simplu pentru angajatori sa demonstreze imposibilitatea obiectiva in care se aflau la momentul platii datorate pe numele angajatilor!”, a scris acesta pe Facebook.

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.