sursa foto:  news.ro

Fotografii cutremurătoare cu o supraviețuitoare Colectiv: „Nu știu dacă am ce să iert…”

tedy4tedy2Mariana Oprea, Teddy pentru prieteni, este una dintre supraviețuitoarele dezastrului Colectiv. Și-a dorit mult să trăiască și a ieșit învingătoare din lupta cu moartea. Dar cu ce preț? Mâini schilodite, capul ars și brațele sfredelite de foc. 

Au urmat multe operații, încă mai urmează, dar speră ca într-o zi să se poată descurca din nou singură. În prezent are tot timpul nevoie de ajutor.  „Nu reuşesc să mă încalţ singură, să mănânc”, a povestit Tedy pentru news.ro.

„Nu ştiu dacă am ce să iert, pe cine să iert, nu mă raportez la asta. Merg în continuare la terapie, vor urma şi alte operaţii”, a adăugat supraviețuitoarea Colectiv.

Vezi și Averea fabuloasă a lui Gabriel Oprea, muncind la STAT! Cu cât s-a îmbogățit doar în 2015!

Pe 1 octombrie, ea s-a arătat publicului în 30 de fotografii prezentate în cadrul unui vernisaj încărcat de multe emoții, ce a avut loc la Arenele Romane. Au fost înfățișate câteva ipostaze reale, neretuşate, realizate de artistul Alex Csiki.

Fondurile care se vor strânge în urma vânzării fotografiilor vor ajunge la Tedy. „Fondurile sunt pentru un ONG pe care vreau să-l înfiinţez în colaborare cu nişte tineri ingineri în robotică care vor crea nişte proteze bionice la noi în România, pentru cei care au nevoie”, a explicat Tedy într-un interviu news.ro.

tedy3Pentru ea, imaginile au o semnificaţie aparte: “Sunt nişte fotografii cu o încărcătură emoţională puternică pentru mine. Am încercat să redăm în fotografii cât mai mult din emoţia noastră”.

tedy6

Îmbrăcată în negru, cu o capă care îi acoperă jumătatea dreaptă a feţei afectată de foc, cu mâinile înfăşate în costumul compresiv, Tedy are puterea să râdă cu prietenii, să se bucure de viaţă. Are în piept o pană, „simbol al atingerii unui înger, o trimitere la cei care nu mai sunt”, a mărturisit ea.

Vezi și Medicamente interzise în străinătate, comercializate în România

În urma incendiului din clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015, 64 de persoane au murit, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare