sursa foto:  Pexels

Furtună masivă de zăpadă, în martie! Viscolul de peste 300 de kilometri pe oră a închis drumuri din SUA

La începutul lunii martie, a izbucnit o furtună de zăpadă care a închis drumurile și a lăsat zeci de mii de case fără curent electric. Autoritățile din Statele Unite ale Americii fac o mobilizare impresionantă de forțe în California și Nevada, unde viscolul masiv a lovit. Există un pericol de avalanșă extrem de mare.

Peste 33.000 de oameni din Nevada și aproape 24.000 din California nu au, în aceste momente, curent electric. O porțiune de 121 de kilometrii a autostrăzii a fost închisă de sâmbătă, 2 martie. În acest context, Biroul de patrulare a autostrăzilor din California a anunțat:

„Personalul intervine de urgență. Și camioanele de remorcare au avut dificultăți să ajungă la șoferi, din cauza condițiilor de viscol”, se arată pe X, fostul Twitter.

Zonele de munte, cele mai afectate de furtună

Potrivit datelor transmise de BBC, la altitudini mai mari, zăpada a ajuns până la trei metri! Un meteorolog de la Serviciul Național de Meteorologie din Statele Unite ale Americii a spus că această furtună reprezintă o „îngrijorare care pune viața în pericol” pentru cei care locuiesc în apropierea Lacului Tahoe.Nu doar stațiunile din jurul lacului s-au închis, ci și Parcul Național Yosemite, încă de vineri, 1 martie. Cel puțin până pe 3 martie, nu va primi vizitatori.

Meteorologii îndeamnă cetățenii din zonele afectate să stea în case, pe cât de mult posibil. Încă de miercuri spuneau despre o „furtună impresionantă de iarnă care va lovi Cascadele spre Sierra cu condiții de viscol spre final de săptămână. Se așteaptă ploi abundente pentru zonele de coastă dintre San Francisco și Peninsula Olimpică Washington, unde sunt probabil câțiva centimetri în următoarele 3 zile”, potrivit The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Ciclonul Ingunn lovește Europa! Când ajunge furtuna pe bătrânul continent

Meteorologii aduc noi avertizări

Conform USA Today, în sud, sunt posibile precipitații abundente și furtuni în anumite părți ale coastei de sud-est, ajungând chiar și în nordul Floridei și în Florida Panhandle duminică, pe 3 martie.

În California de Sud vor fi precipitații pentru tot weekendul, iar zăpada se va depune masiv. Meteorologii au prognozat furtună și în sud-vest, cu avertismente de vânt puternic.

„Sunt posibile unele averse abundente la nivel local, în special la nord de graniță în sudul interior și de-a lungul coastei Carolinei”, a spus serviciul meteorologic.

Meteorologii îi încurajează la prudență pe cei care călătoresc prin Munții Pocono și nordul New Jersey, unde există gheața și zăpada.

CITEȘTE ȘI: Vineri, furtuna ISHA va ajunge în România. Care sunt zonele cele mai afectate!

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare