sursa foto:  stiripesurse.ro

Gabriela Firea: Spre deosebire de Cîțu care merge doar pe strânsul curelei, bugetul social-democrat propune programe de stimularea producției interne

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a criticat joi politica economică a Guvernului Cîțu și a precizat că Partidul Social Democrat oferă o alternativă mult mai bună de buget pentru anul 2021. 

„Bugetul nostru alternativ reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a dus nonsalant Cîțu încă de pe vremea în care era ministrul Finanțelor.” spune Gabriela Firea, care compară bugetul propus de PSD cu măsurile financiar-economice anunțate până acum de Guvernul Cîțu.

„Spre deosebire de Cîțu care merge doar pe strânsul curelei, bugetul social-democrat propune programe de stimularea producției interne care să duca la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.

O altă diferență majoră e că PSD propune un buget pentru oameni. Cetățenii sunt obiectivul principal al propunerii de buget. Companiile și mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă și salarii mai bune.

Facilitățile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor. Nu se majorează și nu se introduc taxe noi.

Majorarea pensiilor și alocațiilor așa cum prevede legea are loc în condiții comparabile cu veniturile bugetare și cu deficitul bugetar luate în calcul de Guvern. Diferența majoră e că PSD propune un buget de dezvoltare, nu de înghețare, cum propune Cîțu. Nu ai cum să obții venituri suplimentare dacă îngheți totul.”

Vezi și:

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare