sursa foto:  stiripesurse.ro

Gabriela Firea a răbufnit: ‘În România, vaccinarea nu este obligatorie! Nu e normal ca statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării!’

Gabriela Firea critică dur decizia Guvernului ca angajații din domenii vitale să se testeze pentru Covid contra cost. Fostul primar al Capitalei susține că, astfel, statul își obligă cetățenii să se vaccineze.

Firea spune că, la fel ca vaccinarea, testarea are un rol-cheie în combaterea pandemiei și cere autorităților să o facă accesibilă, inclusiv în mediul rural.

”Total gresită intenția guvernului de a obliga personalul din domenii vitale să se testeze pe banii proprii. Adică medici, asistenti, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie în combaterea pandemiei, cel puțin la fel de important precum vaccinarea. Așa după cum vaccinarea este/trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv în mediul rural și testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor.
Nimeni nu poate fi constrâns să se vaccineze! În România, vaccinarea NU este obligatorie!
NU e normal ca statul român să-și forțeze cetățenii din domenii esențiale să se vaccineze, impunându-le costurile prohibitive ale testării!

De altfel, chiar și Organizația Mondială a Sănătății se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID!
Toți cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boală și lucrează în domenii esențiale-profesori, medici, asistenți sociali, pompieri, polițiști-trebuie să aibă acces gratuit/facil la teste pentru a-și exercita profesia în condiții cât mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interacționează.

Statul român, societatea românească, au nevoie ca aceste categorii profesionale esențiale să lucreze nu să fie silite să plătească un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fără de care nu mai pot lucra”, a scris fostul primar pe Facebook, informează realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare