sursa foto:  Guvernul României

Gabriela Firea, declarație dură la adresa lui Raed Arafat: ‘Se autocenzurează, ca să nu fie dat afară. Are grijă la exprimări și la cuvinte și nu vrea să supere Guvernul’

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea,  consideră că șeful DSU, Raed Arafat, ar dori să adopte măsuri mai dure și poziții mai tranșante, dar se autocenzurează de teamă că va supăra Guvernul și va fi dat afară.

„Sunt câteva voci care întotdeauna au ținut isonul Guvernului și în loc să atragă atenția… Domnul Arafat în loc să vină ca specialist și să spună ‘luăm măsuri, dar întâi trebuie să facem ceea ce face toată Europa și anume să testăm în vederea izolării virusului, dumnealui – îl înțeleg într-un fel, omenește – de teamă să nu piardă un post de important pe care îl are, nu adaugă fraza importantă în contextul respectiv.

Când apare public spune doar măsurile drastice, mai ceartă câte un cetățean, îl mai trage de ureche, mai o amendă și așa mai departe. Cred că se autocenzurează, pentru că dacă ne aducem aminte în istoria recentă, acum aproape un an de zile când a debutat guvernarea Orban, dumnealui era pe cale să fie dat afară. A venit pandemia și nu au avut cum să dea afară un specialist. Și normal că are grijă la exprimări și la cuvinte și nu vrea să supere Guvernul”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Firea spune că specialiștii care au luat poziție au fost imediat catalogați drept „specialiști răi”.

„Din păcate, guvernanții împart specialiștii în buni și răi. Cei buni sunt cei care le cântă isonul și nu îndrăznesc să-i contrazică și stau în poziția ghiocel, iar specialiștii răi sunt cei care îndrăznesc să spună adevărul, îndrăznesc să comunice și către presă informațiile reale, îndrăznesc să le spună și cetățenilor, de asemenea, informații corecte și nu aplaudă Guvernul.

Asta este situația la noi. Din păcate, nu veți mai vedea încă o țară – ne raportăm la Europa – care pur și simplu să minimalizeze efortul pe care îl fac acești oameni care se pregătesc o viață. (…) Dar ei sunt anulați pur și simplu dacă îndrăznesc să spună adevărul.

Avem cazul concret: profesorii Streinu-Cercel și Rafila. Profesorul Streinu-Cercel a fost extraordinar, a fost bun, minunat, inclusiv numit președintele comisiei științifice COVID. În momentul în care a îndrăznit să participe la o conferință de presă cu, de acum fostul, primar general Gabriela Firea în care să anunțăm testarea populației din municipiul București tocmai în vederea limitării coronavirusului, din acea secundă a devenit un specialist rău și a fost demis de la comisia anti-COVID.

Domnul Rafila a fost minunat, a fost în toate comisiile și comitetele. Cum a îndrăznit să apară pe lista noastră pentru Camera Deputaților, imediat a fost numit un specialist rău, doar pentru că a luat această decizie grea”, a adăugat Gabriela Firea, informează stiripesurse.ro

Citește și:

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare