sursa foto:  Epoch Times Romania

Gabriela Firea: ‘Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook! Prezint aici dovezile’

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, prezintă astăzi, într-o postare pe pagina de socializare, contractul de mentenanță pentru acoperișul Arenei Naționale.

Anterior, Nicușor Dan, actualul edil general, a susținut că acest contract nu există.

„Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook!

Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate.

Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan.

Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo.

Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum.

Postez câteva capturi din acele documente, în care totul este foarte clar:

1. Arena Națională A AVUT MEREU contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.
În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.

2. Arena Națională A RĂMAS FĂRĂ MENTENANȚĂ la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a FALIMENTAT și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.

Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.

3. Acoperișul NU ERA STRICAT în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.

4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.
⁉️ Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, spune Firea.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nicușor Dan: „Un astfel de contract nu există”

Fostul primar Firea spune trei minciuni pe subiectul acoperișului Arenei Naționale.
1. Spune că în decembrie 2020 acționarea defectuoasă a acoperișului a fost făcută de specialiștii aduși de mine. Nu, erau specialiștii aduși de ea în Compania Municipală Tehnologia Informației, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.
2. Spune că acea acționare defectuoasă a stricat acoperișul. Nu, acoperișul era deja stricat și specialiștii de la Compania Municipală l-au blocat acționându-l deși știau că este stricat.
3. Mai spune ca a avut contract de mentenanță pentru acoperiș. Un astfel de contract nu exista”, a spus Nicușor Dan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare