sursa foto:  Facebook

Gabriela Firea, măsuri urgente pentru creșterea natalității! ‘Venim cu un program ţintit’

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță măsuri urgente pentru creșterea natalității. Firea a vorbit despre programul care vizează cuplurile infertile.

Gabriela Firea a declarat că dorește extinderea programului aplicat în București, în urma căruia s-au născut 570 de copii, la nivelul întregii țări.

Punctual, pentru cuplurile care se dovedesc din punct de vedere medical infertile, venim cu un program ţintit.

Prin programul naţional existent de câţiva ani la nivelul ministerului Sănătăţii doar circa 10 cupluri din fiecare judeţ au beneficiat de aceste decontări.

De aceea doresc să extind programul care a funcţionat foarte bine la Bucureşti, şi în urma căruia s-au născut 570 de copii într-un timp foarte scurt”, a spus, la Antena 3, Gabriela Firea.

Firea vrea ca noul program să aibă reguli simple şi să fie cu înscriere digitală, nu ultra-birocratică, cu o sumă similară celei decontate la nivel european – circa 4.000 de euro în lei -, care să acopere toate necesităţile .

În România va exista un program care va stimula cuplurile infertile să vină către spitalele de stat şi clinicile private, să ia în calcul şi aceste proceduri care dau foarte mari rezultate în întreaga lume”, a precizat Gabriela Firea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare