sursa foto:  euractiv.ro

Gabriela Firea, reacție dură la adresa lui Nicușor Dan: ‘Îl rog să vină să depună jurământul la primărie să îşi preia mandatul’

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că stimulentul pentru persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti se acordă în fiecare lună şi plăţile nu au fost oprite aşa cum a acuzat primarul ales, Nicuşor Dan. ‘Și luna aceasta s-au făcut plăţile pentru copiii cu dizabilităţi, iar pentru adulţi întotdeuna s-a plătit în ultima zi a lunii sau la începutul lunii următoare’.

”Acest stimulent se acordă de trei ani de zile pentru că eu l-am propus ca primar general şi a fost votat de consilierii PSD – ALDE. Deci repet, un stimulent financiar de 500 de lei pentru toţi adulţi cu dizabilităţi din Bucureşti şi un stimulent financiar de 1.000 de lei pentru toţi copiii cu dizabilităţi din Bucureşti, proiect propus de mine ca primar general şi votat de majoritatea din Consiliul General PSD – ALDE, să se ştie foarte clar, de trei ani de zile aceste stimulente se acordă în fiecare lună. Şi luna aceasta s-au făcut plăţile pentru copiii cu dizabilităţi, iar pentru adulţi întotdeuna s-a plătit în ultima zi a lunii sau la începutul lunii următoare.

De ce a venit azi domnul Dan cu acest fake news nu îmi dau seama, îl rog să vină să depună jurământul la primărie să îşi preia mandatul. Probabil încă o încercare de a mă demoniza, de a arunca cu pietre în mine. Încă o dată spun, cum să opresc eu plata unor stimulente pe care eu le-am propus?”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, marţi seară.

Gabriela Firea a mai prcizat că situaţia financiară a Primăriei Bucureşti este una ”dificilă”.

”E adevărat, situaţia financiară a primăriei este una dificilă şi o spun de un an, un an şi jumătate pentru că Guvernul, în <înţelepciunea> sa a diminuat lunar cota din impozitul pe venit care ne este nouă alocată, tocmai ca să îmi creeze mie probleme, iar bucureştenii să se supere pe mine, să fiu penalizată politic şi de asemenea nu ni s-a aprobat nicio solicitare pe care am făcut-o către Guvern, de a ne împrumuta din Trezorerie la o dobândă mai mică sau de a ne împrumuta pe piaţa bancară privată. Pur şi simplu s-astrâns şurublul în fiecare lună”, a mai spus Firea.

Marţi, Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a anunţat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că Gabriela Firea a oprit plata stimulentului finaciar pentru persoanele cu dizabilităţi.

”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulţii cu dizabilităţi din Bucureşti. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism şi bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureştenii de la primarul general încă în funcţie. Imediat ce voi prelua oficial funcţia de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar îşi vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăţi sociale nu va suferi din pricina incompetenţei şi batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienţii politici ai PSD, oamenii înşurubaţi abuziv în funcţii şi beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris Nicuşor Dan, informează news.ro

Citește și:

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare