sursa foto:  Facebook

Gafă uriașă a Gabrielei Firea din cauza unei angajate! Scrisoare deschisă către Primarul General

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea este mai tot timpul în mijlocul acțiunii și încearcă să arate că lucrurile pot fi făcute exemplar și în București. Din acest motiv, probabil a început să-i demită pe managerii din subordinea primăriei pe care îi consideră neperformanți.

A început cu conducerea RATB și a continuat cu Bogdan Andreescu, managerul spitalului Colentina care a fost eliberat din funcție pentru că pacienţii şi personalul medical au fost nevoiţi să stea în frig ieri, jumătate de zi. Doar că responsabilitatea pentru această problemă era a RADET și nu a doctorului Andreescu.

Vezi și Un cunoscut consultant politic șochează: „Amnistia și grațierea sunt necesare pentru restartarea țării!”

Decizia Gabrielei Firea a stârnit un val de reacții negative, mai mulți pacienți, dar și reprezentanți ai acestora solicitatându-i primarului general să revină asupra adeciziei pentru ca Aurescu a fost unul dintre cei mai performanți manageri de spital din România. Potrivit acestora, Colentina a evoluat mlt sub conducerea medicului demis.

Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților susține că decizia luată de Gabriela Firea se datorează unei angajate incompetente: „Vina este a doamnei Comănici. Și nu este prima dată când face astfel de greșeli. Solicităm demiterea acesteia”, a declarat Barbu pentru bugetul.ro.

Ancuța Comănici este consilierul personal al primarului general pe probleme de sănătate.

Sperăm ca primarul general să reanalizeze situația și să ia decizia corectă. Demiterea managerilor performanți nu o va ajuta la rezolvarea problemelor din sistemul medical.

Redăm mai jos și textul unei scrisori deschise a Președintelui Asociației pentru Protecția Pacienților.

Către Primarul general al Municipiului București, Gabriela Vrânceanu Firea

Doamnă Primar,

Sunt Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor de peste 8 ani. Am aflat cu mare surprindere de demiterea managerului Spitalului Clinic Colentina, dr. Bogdan Andreescu, motivată de probleme legate de încălzirea din spital, management superficial şi altele.

Vezi și Poporul a rămas fără Avocat! Ce s-a întâmplat cu Victor Ciorbea?

Sunt membru în Consiliul de etică din cadrul Spitalului Colentina. Am sute de zile de monitorizare a activităţii acestui spital în ultimii 8 ani, aşa cum am făcut-o alături de colegii mei şi în alte peste 250 de spitale din Bucureşti şi din ţară. Cunosc bine activitatea multor medici, asistenţi medicali şi a aparatului administrativ din acest spital. Cunosc foarte bine şi multe aspecte legate de bună relaţionare profesională dintre majoritatea şefilor de secţii, medici, asistenţi medicali şi personal administrativ din acest spital şi dr. Bogdan Andreescu. Am urmărit evoluţia fără precedent a acestui spital sub aspectul accesibilităţii şi calităţii serviciilor medicale din ambulatoriu, internare de zi şi internare continuă. Este meritul dr. Bogdan Andreescu, alături de alţi medici din spital, dar şi a unor oameni de calitate din Primăria Bucureşti. Am văzut în acest spital un model de relaţionare interdiciplinară şi interinstituţională, cum nu putem găsi uşor în multe dintre spitalele din ţară. Cunosc mai multe proiecte ale doctorului Bogdan Andreescu privind dezvoltarea Spitalului Colentina, cu identificarea resurselor pentru realizarea acestor proiecte.

Concluzia mea şi a colegilor mei este că dr. Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din ţară. Categoric, nu poate fi numit un manager superficial! Eu asta ştiu despre dr. Bogdan Andreescu!

Astăzi (luni, n.r.), prin decizia dumneavoastră de demitere a managerului Bogdan Andreescu, am văzut spulberate toate speranţele că mai puteţi, cu actuala dumneavoastră echipă, să faceţi faţă nevoilor urgente de reformă reală a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a spitalelor administrate de această instituţie şi de punere în aplicare a proiectelor lansate în campania electorală de la alegerile locale şi parlamentare.

Consider că această decizie este una eronată şi că trebuie să reveniţi asupra ei. Este o decizie pripită, greşit fundamentată şi incomplet informată! Fac apel la dumneavoastră să analizaţi decizia de demitere a dr. Bogdan Andreescu cu mai multă profunzime şi în consultare cu alţi cunoscători de bună credinţă ai sistemului de sănătate şi să procedati în consecinţă!

Va mulţumesc!

Cu bine,Vasile Barbu”.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.