sursa foto:  romanilibera.ro

Poporul a rămas fără Avocat! Ce s-a întâmplat cu Victor Ciorbea?

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este omul momentului în România, după ce a decis să atace la CCR Legea 90/2001, act normativ care a stat în calea numirii președintelui PSD, Liviu Dragnea, în funcția de premier.

În acest context, Redacția Bugetul.ro a dorit să-i adreseze câteva întrebări Avocatului Poporului, însă acesta este de negăsit. Vinerea trecută, o persoană i-a făcut public pe Facebook numărul personal al lui Ciorbea, iar acum acesta din urmă nu mai răspunde la telefon.

Am încercat astăzi să-l contactăm pe Victor Ciorbea și pe numărul instituției Avocatului Poporului. Surpriză însă! Dacă doriți să apelați numărul la care Avocatul Poporului ar trebui să le răspundă cetățenilor, veți fi tare dezamăgiți: acesta nu sună.

Mai mult, i-am expediat și un e-mail cu întrebările noastre, dar până la ora redactării acestui articol nu am primit niciun răspuns, deși două persoane sunt angajate în cadrul instituției amintite, conform site-ul Avocatului Poporului, pentru respectarea articolelor din Legea Nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și satisfacerea doleanțelor cetățenilor României.

Acestea sunt întrebările la care Redacția noastră așteaptă răspuns din partea Avocatului Poporului:

1. Domnule Ciorbea, vă gândeați că o să creați asemenea controverse prin trimiterea Legii 90/2001 la Curtea Constituțională?
2. Cum le răspundeți celor care cer demisia dumneavoastră?
3. Ați fost criticat inclusiv de către președintele Klaus Iohannis în ultimele zile, cum comentați?
4. Au existat presiuni din partea vreunei formațiuni politice asupra dumneavoastră pentru a trimite Legea 90/2001 la CCR?
5. V-a contactat cineva în acest sens?
6. Credeți că aveți sorți de izbândă și că magistrații de la CCR ar putea hotărî că acest act normativ este neconstituțional?

Vezi și  Acuzații fără precedent: (…) „Statul când nu-i convine ceva omoară un om”

Finlanda șochează Europa! Cum arată Miss Helsinki

Dezvăluire! Cine se află în spatele atacurilor la primarul Gabriela Firea și cu ce o amenință

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.