sursa foto:  ANAT

Garda de Mediu a făcut ‘prăpăd’ în zona stațiunilor de pe litoral! Amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru nerespectarea legislației

Garda Naţională de Mediu (GNM) a transmis marți pe pagina oficială de facebook că în urma unor acţiuni de control derulate în zona staţiunilor de pe Litoral, s-au aplicat amenzi în valoare de 1,204 milioane de lei.

 

 

 

„Pe toată durata vârfului de sezon estival, respectiv în perioada 11 iunie – 14 august, Garda Națională de Mediu a desfășurat o amplă acțiune de control în zona stațiunilor de pe malul Mării Negre, care a vizat verificarea respectării prevederilor legislației de mediu la nivelul unităților de cazare și alimentație publică, al șantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

Acțiunea, care a fost coordonată de dl. comisar general adj. Florin Bănică, s-a desfășurat cu sprijinul mai multor echipe de comisari din țară, care au fost detașate pe litoral în scopul suplimentării efectivelor Comisariatului Județean Constanța și al eficientizării tipului de reacție în cazul sesizărilor primite de la cetățeni.
În timpul controalelor, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislației de mediu, fapt care a generat următoarele rezultate ale acțiunii de control:

• 182 de inspecții efectuate
• 84 de sacțiuni aplicate
• 1.204.000 lei valoarea totală a amenzilor
• 6 suspendări de activitate, o desființare de lucrări cu aducerea terenului la starea inițială, precum și confiscarea unui autovehicul.
• a fost înaintată și o sesizare penală, către organele în drept, pentru depozitări necontrolate de deșeuri.

La finalul acțiunii, dl. Florin Bănică a declarat: „Am extins numărul de controale în zona stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiștii care își petrec vacanța aici să se bucure de plaje și unități de cazare curate și primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancțiuni drastice și am ajuns până la suspendări de activitate și sesizări penale pentru cei care nu înțeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizați vor înțelege că unde-i lege nu-i tocmeală și vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancționați!”, a transmis Garda de Mediu pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare