sursa foto:  dcnews.ro

Garda Vioricăi Dăncilă a explodat, după numirea lui Kovesi: Este fără precedent

Oamenii Vioricăi Dăncilă au început atacul la adresa Laurei Codruţa Kovesi, proaspăt desemnată în funcţia de procuror-şef european, în comisia COREPER.

Proaspăt numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă în domeniul politicii externe, fostul europarlamentar PSD Victor Boștinaru a declarat joi pentru STIRIPESURSE.RO ca niciodata nu a mai intalnit o asemenea mobilizare in UE pentru un candidat la o functie asa cum s-a intamplat in cazul Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, iar varfurile de lance au fost Franta si Germania care si-au sabotat candidatii:

  • „Pur si simplu este o candidatura individuala sustinuta de foarte multe interese si motivatii politice. Standardele de integritate aplicabile unora nu sunt aplicabile altora. Asta e rezultatul cel mai strident. In ciuda predicii oficiale ca persoanele care au probleme cu justitia, sa citam o sintagma cunoscuta, ar trebui sa se retina in a candida, cu atat mai mult cu cat persoanele respective au si un record impresionant de incalcari ale Constitutiei, constatate de Curtea Constitutionala din statul membru, in cazul de fata explicatia poate fi citita in multe chei. Cred ca state influente, uneori prea influente, din Uniunea Europeana, doresc sa foloseasca politic aceasta noua ipostaza avand un nou jucator care nu apartine ca nationalitate statelor respective. Asta e concluzia mea
  • Este fara precedent ca un stat membru sa isi saboteze propria candidatura, Germania, iar un alt stat membru sa isi retraga propria candidatura, Franta. Ca sa citez din respectabilul candidat francez obligat sa fie dat la o parte, acesta spunea clar care sunt vulnerabilitatile candidaturii dnei Kovesi. Dar jocurile politice isi au rolul lor contrar naivitatilor de la Bucuresti.
  • E bine ca se constituie parchetul european. As vrea sa cred ca partizanatul si excesele doamnei Kovesi in activitatea sa din Romania nu vor continua si la Bruxelles pentru ca mai important decat numele este credibilitatea institutiei europene si asta ne intereseaza pe toti.
  • Va trebui sa fie o formalizare a acestei candidaturi in Parlamentul European. Vazand cati actori politici sunt in spatele acestui efort, sincer sa fiu experienta mea in Parlamentul European imi arata ca niciodata nu a fost o asemenea mobilizare. Exista un interes special al unor grupari politice si a unor state in realizarea acestei si doar a acestei candidaturi. Cred ca aceasta majoritate politica va duce la finalizare proiectul numit Laura Codruta Kovesi sef al parchetului european.
  • Franta si Germania au jucat complet atipic pentru toata istoria politica. Arata de fapt care sunt actorii politici din spatele acestei candidaturi”.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Au fost 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate. Votul urmează să se comunice Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniștrilor care vor lua act de decizia din COREPER.

Vezi şi

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

Fără precedent! Lovitura pe care i-o dă Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, înainte de alegeri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare