sursa foto:  npr.org

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE: ‘România a ajuns în această situație în care trebuie regândită. Noi ne aflăm într-una dintre cele mai dezastruoase situații, mai rău ca bulgarii’

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), a vorbit despre situația României, în actualul context internațional.

România a ajuns în această situație în care trebuie regândită. La ora actuală nu există o posibilitate de regândire, în războiul acesta din Ucraina, în condițiile în care toți au profitat după 1989, au luat valorile, noi ne aflăm într-una dintre cele mai dezastruoase situații, mai rău ca bulgarii.

Au fost niște jocuri subtile. La noi, democrația a venit peste noapte. Alții din afară au observat că nu avem oameni care să fie dedicați susținerii de sistem în continare. Deci, au înțeles despre ce e vorba. Jocul se face în orice țară în memoria acțiunilor.

Eram șeful SIE și Emil Constantinescu mi-a spus că vine să discutăm asupra viitorului. A venit, era președintele României, mi-a spus ce program are. În pofida faptului că deja acționa ca un candidat ce era, dl Măgureanu l-a sprijinit. I-am spus: domnul președinte, nu scrie în fișa postului să mă amestec politic. Nu știu dacă ajungeți să terminați primul mandat cu programul ăsta. l-a învins sistemul.

Eu i-am mulțumit că a venit, îmi prezint demisia. Noi vrem să vă menținem, mi-a spus. Eu am fost nominalizat cu dl Ion Iliescu, nu pot să rămân cu dvs”, a declarat Ioan Talpeș, conform realitatea.net.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare