sursa foto:  themoscowtimes.com

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei: ‘Rusia este slăbită din punct de vedere militar. A pierdut cei mai buni militari’

Gen. (R) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, spune că rușii au plecat de la ideea că ucrainenii nu vor rezista, iar armata va ceda pur și simplu.

Rusia, din punct de vedere militar, n-a performat cum trebuie, iar după un an de război este slăbită din punct de vedere militar. A pierdut cei mai buni militari, militarii lor profesioniști – cred că aveau vreo 400.000, din care 120-150 de mii au fost prezenți în Ucraina și a pierdut cel puțin jumătate dintre ei, ba chiar este posibil să fi pierdut 100 de mii. Nu poți să spui de fiecare dată că poți să faci un război și cu rezerviștii”, a declarat gen. (R) Virgil Bălăceanu.

Conform acestuia, armata și poporul ucrainean au performat. „Este un lucru pe care Putin nu a mizat. S-a plecat de la ideea că ucrainenii nu vor rezista, iar armata va ceda pur și simplu. Performanța ucrainenilor este legată de inteligența lor. Ei au fost instruțiți de occidentali și îi știu foarte bine pe ruși.”, conform gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare