sursa foto:  Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

George Simion iese la atac: ‘În 2021, guvernul Cîțu distruge locurile de munca, se împrumută și folosește banii la ce? La consultanță’

Copreşedintele AUR, George Simion a declarat la România TV că majoritatea exploatărilor miniere din România vor fi, în cel mai scurt timp, ori închise, ori înstrăinate, astfel că ţara noastră va ajunge să depindă de importuri din ce în ce mai mult, chiar şi în domeniul energetic.

 

„Angajați în țară doar la companii din străinătate. Pentru că așa vor lucra mulți dintre transportatori. Voi fi vineri la Suceava, unde transportatorii acuză că se va mări prețul pe km de 10 ori în urma PNRR-ului. Până acum ei munceau la firme românești în toată Europa. Acum se vor angaja la firme deținute de patroni români, dar cu sediul în Franța, Germania.

Astăzi, la mina Băița din Bihor, s-au blocat în subteran 10 angajați și directoarea. Avem acolo o companie care exploatează calcar. Pierdem și cupru, care este o resursă foarte importantă, pentru că deja prețul a crescut de la 3-4.000 de euro pe tonă, la 10.000 de euro și se preconizează că până în 2025 va ajunge la 20.000 de euro pe tonă.

Avem o mină, mina Crucea, de la Suceava, mina de uraniu, care ajunge la Cernavodă, la centrală. În momentul ăsta, românii sunt în imposibilitatea de a exploata bogațiile solului și subsolului. Câte gatere mai avem noi acum? Dintr-un gater trăia și familia care îl avea, mai avea și angajați, mai trăiau câteva persoane pe lângă. Acum au venit fabricile austriece, care au monopol. Tot românul dă lemnul la fabricile austriece.

În 2021, guvernul Cîțu distruge locurile de munca, se împrumută și folosește banii la ce? La consultanță. Pentru pregătirea unui om, plătim 133.000 de euro. Probabil îl învață fizică cuantică, altfel nu pot să-mi explic”, a spus George Simion.

„Acest ministru, care clamează transparență, este foarte netransparent. Vom vedea asta la Salrom, unde se caută un investitor căruia să i se dea și acest monopol pe sare. Polonia și-a negociat până în 2050 să aibă minerit de cărbune. Noi mai avem lignit pentru 200 de ani. Acum sunt grupuri de smecheri care observă ce fonduri mai vin și se pregătesc.

Acum se pun peste tot fotovoltaice, eoliene și piste de biciclete și situri. Numai pentru situl unde vor fi afisate rutele de biciclete vom plăti 2,5 milioane de euro. Noi, AUR avem un plan național, atâta timp cât ar fi condusă de un guvern național. Până acum, în 30 de ani, nu a fost condusă de guverne naționale. Astăzi, premierul Cîțu a fugit de mine în Parlament. Venise, voia să participe la sedința, dar a fugit.

Nici domnul Kelemen, nici domnul Taczos Barna, nu au vrut să discute despre ce facem cu pădurile. Nu putem aștepta până în 2024 să introducem acel plan de țară. Deja se întâmplă fapte penale. Noi nu sunem anti-europeni, suntem împotriva celor care fură, inclusiv din fondurile europene. Cerem să se verifice de ce dăm 200 de milioane de euro pe cărțile de identitate digitala, când Franța dă aproximativ 70 de milioane.

Eu nu am averi și nici nu plănuiesc să mă îmbogățesc nici după ce ajung la putere, în schimb domnii Cîțu, Năsui, domnii care se fac că fac autoostrăzi, vor să se căpătuiască, dar și să pară virgine.

Domnul Barna, nici usturoi nu a mâncat, l-am întrebat dacă e anchetat de DNA și a zis că nu. Și el stătea la meciul de la EURO în spatele șefului DNA și spune că nu îl cunoaște.”, a mai spus preşedintele AUR, George Simion, informează româniatv.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare