George Simion: ‘Le destrămăm caracatița! DNA a dispus începerea urmăririi penale a celor doi liberali care au vrut să ne cumpere’

Liderul AUR, George Simion, reacționează la comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, potrivit căruia DNA a început urmărirea penală a lui Cosmin Șandru, deputat PNL, acuzat că ar fi încercat să mituiască parlamentarii AUR.

„Le destrămăm caracatița! DNA a dispus începerea urmăririi penale a celor doi liberali care au vrut să ne cumpere votul pentru moțiunea de cenzură”, este mesajul lui George Simion.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, joi, că a început urmărirea penală a deputatului PNL, Cosmin Șandru, care ar fi încercat să mituiască parlamentarii AUR.

Concret, Șandru i-ar fi promis lui Ciprian Titi Stoica numirea unor apropiați în instituții publice, dacă acesta din urmă nu se prezenta la moțiunea de cenzură depusă împotriva lui Florin Cîțu.

Liderul AUR, George Simion, a făcut publică o înregistrate a discuției dintre Șandru și Stoica.

Vezi și Liderul AUR a făcut publică înregistrarea promisă: ‘Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate’

Iată anunțul DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții

ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și
BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara,
în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare