sursa foto:  monitorulcj.ro

Guvernul Grindeanu vrea să dea bani companiilor private pentru angajați- care sunt condițiile

Guvernul Grindeanu a prezentat o serie de măsuri care la prima vedere par lăudabile, însă punerea lor în practică pare încă destul de dificilă. O inițiativă guvernamentală se referă la faptul că statul vrea să aloce bani pentru firmele private care angajează ucenici sau stagiari.

Mai exact angajatorii ar urma să primească lunar pentru fiecare ucenic angajat 1.125 lei, iar pentru fiecare stagiar angajat câte 1.350 lei, pe toată perioada derulării contractului de ucenicie sau de stagiu. Trebuie ştiut că şi până în prezent, cei care angajau ucenici sau stagiari primeau de la stat bani, dar sumele erau mult mai mici: 300 de lei în cazul ucenicilor şi 750 de lei pentru stagiari.

Companiile și-au construit deja școli de ucenici, tocmai din lipsa personalului calificat. Un exemplu în acest sens este Arcelor Mittal și-a înființat din 2013 propria Școală de Ucenici.

Vezi și Șocată! Ce a aflat Mihaela Rădulescu despre Gabriela Firea

ALERTĂ! Ce urmărește de fapt PSD prin TAXA pe gospodărie impusă românilor în curând

„Am avut nevoie de o şcoală de ucenici mai întâi pentru că în anii următori atât profilul cât şi numărul de angajaţi se vor schimba, pe fondul implementării îm­bu­nătăţirilor tehnologice dar şi pentru că unii angajaţi se vor pensiona. De asemenea, este nevoie să ne pregătim tinerii muncitori pentru că aceştia trebuie să înveţe elementele specifice ale industriei oţelului, provocările legate de securitatea şi sănătatea în muncă dar şi pentru că – din păcate – cunoştinţele tehnice dobândite în şcoală nu sunt conforme cu nevoile noastre“, a declarat Bruno Ribo, Director General ArcelorMittal Galaţi pentru Capital.

Compania îşi pregăteşte ucenicii timp de 18 luni, iar pentru actuala promoţie a recrutat mai mult de 100 de tineri. „Sperăm să reţinem cât mai mulţi dintre aceştia şi dorim să facem acelaşi lucru şi pentru ur­mătorii ani“, anunţă Bruno Ribo. Iniţiativa Arcelor Mittal nu este singulară pe piaţa românească. De exemplu, în zona Braşovului, mai multe companii susţin în­văţământul pro­fe­sional dual, oferind inclusiv burse consistente elevilor care vor să angajeze la ele după terminarea şcolii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare