sursa foto:  gsp.ro

Guvernul îl premiază pe David Popovici pentru succesul de la Mondiale: Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis joi în cadrul unei conferințe de presă că Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei sportivului David Popovici, ca drept recunoaștere pentru performanța obținută.

 

 

 

„Am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a afirmat premierul Ciucă, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare