sursa foto:  evz.ro

Guvernul lovește în firme și în instituțiile publice. Ce sunt obligate să facă până în septembrie

Noile reguli vizează în principal firmele și instituțiile publice. Se pare că acestea vor fi aspru taxate dacă nu se încadrează în noile norme. Acestea au timp să se pună la punct până în septembrie. În cazul în care acestea nu vor respecta regulile, vor fi obligate să plătească lunar o sumă de bani, care vor merge la bugetul statului.

Potrivit Digi 24, sunt vizate firmele ce au minimum 50 de angajați și care nu au persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

Suma pe care trebuie să o plătească firmele în cazul în care nu se încadrează, va fi egală cu salariul de bază minim brut pe țară, garantat în plată, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat astfel de persoane.

Astăzi, suma de plată este de doar 50% din salariu. Firmele nu vor mai avea decât opțiunea de a cotiza la buget, nu și de a cumpăra produse/servicii realizate de astfel de persoane, ca în prezent.

Guvernul a introdus această regulă datorită faptului că numărul persoanelor cu handicap angajate în instituții publice și firme nu depășea 35.000.

Vezi și O amendă a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Ce sumă veți plăti dacă faceți asta

Atenție la acest model de DACIA! Nu o duceți la Rabla – vă poate îmbogăți

Încă o modificare legislativă! Ce se schimbă în legătură cu PERMISUL auto

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.