Haosul creat de principalele partide, avantaj pentru AUR! Remus Ștefureac: ‘E foarte posibil să ajungă al doilea cel mai mare partid din România’

AUR are șanse să ajungă al doilea cel mai mare partid din România, este de părere politologul Remus Ștefureac, director INSCOP Research. Acesta a precizat că vede foarte probabil acest scenariu „dacă cei care și-au asumat răspunderea guvernării nu își asumă responsabilitatea și nu acționează cu maturitate”.

„Cu siguranță, AUR are șanse să ajungă al doilea cel mai mare partid din România. Dincolo de măsurători sociologice, de analize politice, eu sunt un pasionat de istorie. Istoria recentă ne arată o situație foarte clară, oarecum similară, poate nu chiar nu atât de gravă comparativ cu ceea ce se întâmplă acum. Poate unii dintre noi ne aducem aminte de guvernarea 1996-2000, atunci când România a fost condusă de mai multe cabinete de coaliție, crize peste crize (…)

Atunci, după crize nenumărate și fără a avea o criză sanitară, o situație globală atât de gravă, rezultatul a fost următorul: țara era condusă în acest moment de un guvern CDR, PD-UDMR, iar CDR a dispărut, principalul partid din CDR, PNȚCD, a dispărut.

La alegerile din 2000 PRM a devenit al doilea partid al țării, cu aproape 20%, pe locul 3 s-a situat un partid care avea vreo 7%. Corneliu Vadim Tudor a intrat în turul 2 la alegerile prezidențiale. Și ne uităm la situația de acum. Dacă după 8 luni de guvernare am ajuns în situația în care AUR e un partid care a depășit 15-16%, păi e simplu să ne imaginăm cum ar arăta situația peste încă 3 ani, dacă vom continua în același ritm de ruptură între agenda populației și ceea ce livrează politicul. Da, e foarte posibil ca AUR să ajungă al doilea cel mai mare partid din România, dacă cei care și-au asumat răspunderea guvernării nu își asumă responsabilitatea și nu acționează cu maturitate”, a declarat Remus Ștefureac, director INSCOP Research la Puterea Știrilor, conform psnews.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare