sursa foto:  substantial.ro

Ieșire a lui Vladimir Putin: ‘Rusia este gata să ofere partenerilor și aliaților cele mai moderne tipuri de arme. Dacă SUA se bazează pe susținerea Uniunii Europene, Rusia are sprijinul Africii, al Asiei și al Americii de Sud’

Federația Rusă va trimite arme în multe state din lume, dar și specialiști militari, care vor antrena soldații din America Latină, Asia și Africa. Față de aceștia, Vladimir Putin și-a asumat un angajament:

Rusia are în desfășurare „cea mai amplă dezvoltare cuprinzătoare a cooperării militaro-tehnice”, susține Vladimir Putin. Dacă SUA se bazează pe susținerea Uniunii Europene, Rusia are sprijinul Africii, al Asiei și al Americii de Sud, a mai punctat „țarul de la Kremlin”.

„Astăzi, în condițiile unei lumi multipolare care se formează cu încredere, acest lucru este deosebit de important. Apreciem foarte mult că astăzi țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni care împărtășesc aceeași viziune pe diferite continente”, a declarat Putin.

Vladimir Putin promite o replică puternică împotriva SUA

Președintele rus susține că statele aliate Rusiei „nu se aplecă în fața așa-numitului hegemon, liderii lor arată un adevărat caracter masculin și nu se îndoaie”.

„Ei aleg o cale suverană, independentă de dezvoltare, doresc să rezolve în mod colectiv problemele de securitate globală și regională pe baza dreptului internațional, a responsabilității reciproce și a luării în considerare a intereselor celuilalt. Astfel, să contribuie la protejarea unei lumi multipolare”, a adăugat Putin.

Președinele rus are în plan asigurarea securității în întreaga lume, prin dezvoltarea alianței militare.

„Sunt convins că prin dezvoltarea unei cooperări militare-tehnice ample, care să combine eforturile și potențialele noastre, vom putea asigura o securitate și o stabilitate fiabile atât pentru țările noastre, cât și pentru întreaga lume”, a mai punctat Putin, conform româniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare