Ieșire dură a polițiștilor la adresa fostului ministru USR, pe tema pensiilor de serviciu: ‘Daca Ghinea nu e prost, atunci e un manipulator ieftin’

Cristian Ghinea, fost ministru USR al Proiectelor Europene, este pus la zid șeful Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, Emil Păscuț, după ce politicianul a făcut o legătură controversată între cazul scurgerii de informații din dosarul plângerilor făcute de Emilia Șercan și pensiile militare.

Păscuț îl acuză pe Ghinea de „manipulare ieftină” împotriva polițiștilor, dat fiind că, susține sindicalistul, USR-istul va încasa pensie specială în calitate de fost parlamentar.

Vezi și Emilia Șercan îl arată cu degetul pe șeful din Poliție despre care am scris, în exclusivitate, că s-a pensionat la 47 de ani! Comisarul-șef Gabriel Șchiopu a fost acuzat, în 2021, că a falsificat un document

Mai mult, subliniază Emil Păscuț, chiar dacă beneficiază de pensie de serviciu, comisarul-șef Gabriel Șchiopu va răspunde în fața legii.

Amintim că polițiștii se pensionează în baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Manipularea ieftina nu se practica doar de PSD si PNL. O practica si Ghinea de la USR, individ care va avea, ca europarlamentar, pensie speciala. Asa cum vor avea si Dancila, Ciolos, Base, Rares Bogdan.

In textul de mai jos, domnul insinueaza ca problemele pe care le are jurnalista Emilia Sercan (privind posibila sifonare de informatii confidentiale dintr-o cauza penala) se datoreaza faptului ca politistii ar avea pensie speciala.

Pai de aia, USR este cazut si uitat. Pentru ca au inceput sa „lucreze” exact ca PNL si PSD. Valeriu Nicolae le tot explica, dar ei nu pricep.

Cat de prost sa fii ca sa nu stii ca iesitul la pensie nu il salveaza pe seful in cauza ( si pe nimeni altcineva), de la o eventuala raspundere juridica? Daca Ghinea nu e prost, atunci e un manipulator ieftin”, transmite Emil Păscuț.

Legătura făcute de Cristian Ghinea între cazul Emiliei Șercan și pensionarea fostului șef SIC DGPMB:

„Șeful direcției de poliție de unde s-au scurs probele depuse de Emilia Șercan tocmai s-a pensionat. La 47 de ani. Cu pensie specială.

Pensiile speciale sunt o oroare care ne macină ca societate. Ne macină încrederea că toți suntem cetățeni cu drepturi egale.

Noi am făcut primii pași. Am desființat pensiile speciale ale parlamentarilor. Am blocat instituirea pensiilor speciale pentru primari.

Am negociat în PNRR reforma pensiilor speciale pentru acest an. Asta înseamnă fără pensionare anticipată. Și pensii în linie cu cât ai plătit asigurări”.

Iată ce spune Emilia Șercan despre comisarul-șef Șchiopu:

„Pe data de 21 martie la ora 22:42 – când cazul meu încă nu era public – îi scriam Monei Dîrțu că înainte cu o săptămână îi spusesem avocatei Dianei Hatneanu că dacă vom vedea vreo demisie/plecare din MAI/IGPR sau Poliția Capitalei va fi generată de plângerile mele penale. Mesajul e în captura de ecran de mai jos.

Și ce să vezi, nu a fost demisie, a fost o pensionare subită. Șeful Serviciului de Investigații Criminale, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, s-a pensionat subit de la 1 martie 2022.

Domnul Șchiopu are 47 de ani.

Domnul Șchiopu a condus Serviciul de Investigații Criminale (SIC) până pe 28 februarie 2022, acolo unde eu am depus o probă care s-a scurs în câteva ore pe internet.

Și acum puțină cronologie:
17 februarie 2022, ora 10:29 – îi dau unei subcomisare de la SIC captura de ecran cu mesajul prin care am aflat că cinci poze ale mele mi-au fost furate și încărcate pe site-uri pentru adulți;
17 februarie 2022, ora 12:00 – depun plângere pentru sustragerea a cinci fotografii personale și violarea vieții private, iar captura de ecran este printata și depusă ca probă la dosarul penal deschis;
18 februarie 2022, ora 07:15 – aflu că respectiva captură de ecran s-a scurs pe internet cu scopul de a fi compromisă;
18 februarie 2022, ora 8:00 – ministrul de Interne Lucian Bode îmi spune că va cere anchetă internă;
18 februarie 2022, ora 15:00 – șeful Poliției Române îmi spune că se va face anchetă internă;
18 februarie 2022, ora 17:00 – depun plângere penală la Direcția de Control Intern a Poliției Române;
21 februarie 2022, ora 13:00 – șeful Poliției Române îmi prezintă date fabricate, care arată mușamalizarea scurgerii unei probe dintr-un dosar penal;
21 februarie 2022, ora 14:30 – Mona Dîrțu descoperă primele indicii ale antedatării datelor pe care mi le-a prezentat șeful Poliției Române;
21 februarie 2022, ora 21:52 – trimit cerere de solicitare de date legate de dosarele mele penale la Serviciul de Investigații Criminale, Poliția București;
21 februarie 2022, ora 21:52 – trimit cerere de solicitare de date legate de dosarele mele penale la Parchetul de pe lângă Sectorul 4 București;
24 februarie 2022 – trimit trei solicitări la Parchetul de pe lângă Sectorul 4 București, una în legătură cu dosarul referitor la scurgerea de informații;
28 februarie 2022 – domnul comisar-șef Gabriel Șchiopu, șeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția București se pensionează.
A dracu’ coincidență!
#statulcapturat
PS: Vreo câteva surse din Poliția Capitalei mi-au zis așa referitor la demisia lui Șchiopu de la SIC: „Ne-a surprins pe toți”.

Mai multe detalii despre acuzațiile aduse lui Gabriel Șchiopu AICI!

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare