sursa foto:  adevarul.ro

Ieșire furtunoasă a Olguței Vasilescu, după ce Klaus Iohannis a blocat o lege-cheie: Distrugeți tot! Să cumpărăm mâncare de la străini

Fosta șefă a Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explodat la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a întors în Parlament o lege-cheie.

„Distrugeti tot! Sa cumparam mancare de la straini ca pe romanii nu trebuie sa fie in stare sa produca!”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

O lege pentru fermieri, mult așteptată de crescătorii de animale, a fost respinsă de Klaus Iohannis. Șeful statului a decis să retrimită în Parlamentul României un act normativ care urma să instituie un nou sprijin pentru crescătorii de animale, informa, în luna octombrie, activenews.ro.

Este vorba despre Legea privind aprobarea Programului de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor.

În cererea de reexaminare transmisă președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu, șeful statului arată că această lege instituie o schemă de ajutor de stat, în valoare de 30 de milioane de euro, asigurată din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care are ca obiect îmbunătățirea nivelului de performanță și sustenabilitate al fermelor de reproducție a bubalinelor.

Astfel, legea reglementează aspecte privind beneficiarii, criteriile de eligibilitate, cheltuielile eligibile, intensitatea ajutorului de stat și valoarea ajutorului, precum și aspecte privind modalitatea de accesare a programului, durata de aplicare și bugetul schemei de ajutor de stat și modalitatea de efectuare a controalelor la fața locului.

„Unele dintre dispozițiile actului normativ transmis la promulgare sunt însă neclare și lipsite de predictibilitate, putând afecta obligațiile ce-i revin României în calitate de stat membru al Uniunii Europene, astfel încât considerăm că se impune reexaminarea acestei legi de către Parlament”, spune Iohannis.

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare