sursa foto:  playtech.ro

Important! Apar noi schimbări la formula de calcul pentru majorarea pensiilor. Marius Budăi: ‘Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre schimbarea formulei de calcul pentru majorarea pensiilor: ”Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin lege, dar ne trebuie și efortul bugetar”.

 

Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile.

Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare.

Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin lege, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați.

Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani. E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României.  Pensia minimă nu va fi legată de salariul minim, nu au fost discuții pe această temă.

Au fost specialiști care au spus că legea pensiei actuale este foarte bună, o vom îmbunătăți dacă este nevoie. Formula de calcul cea nouă a fost formulată cu ajutorul specialiștilor.”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Vezi și:

Informații esențiale pentru acești români! Vor putea obține granturi în valoare de 25.000 de euro

Lovitură dură pentru toți românii! Scumpirea energiei electrice duce iminent la creșterea prețului pâinii. Industria de morărit și panificație este aproape de colaps

EXCLUSIV Rareș Bogdan nu renunță la eliminarea pensiilor speciale! ‘Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare