EXCLUSIV Rareș Bogdan nu renunță la eliminarea pensiilor speciale! ‘Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate’

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, a declarat, pentru Bugetul.ro, că Guvernul PNL-PSD-UDMR trebuie să rezolve problema pensiilor speciale.

Europarlamentarul PNL/PPE a precizat, pentru Bugetul.ro, că toate pensiile trebuie plătite „pe contributivitate”.

Vezi și EXCLUSIV Rareș Bogdan, pentru Bugetul.ro, despre fuziunea cu ALDE, PMP și coalizarea forțelor de Dreapta! Avertismentul dat PSD-ului

În ceea ce privește majorarea pensiilor și salariilor magistraților, Rareș Bogdan a explicat, pentru Bugetul.ro, că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu a avut de ales.

(…) nu putem continua cu pensii speciale. Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate. E un deziderat pe care trebuie să-l rezolvăm.

Vezi și EXCLUSIV În afară de ALDE și PMP, PNL vrea să aducă sub umbrela sa încă un partid politic! Rareș Bogdan: ‘O să coalizăm toate forțele, inclusiv micuțul partid al lui Cataramă’

Cătălin (n.r. – Predoiu, ministrul Justiției), săracul, s-a trezit cu un bolovan în brațe, generat de nenumărate sentințe judecătorești, pe care nu le poți ignora, nici nu le poți eluda, nici nu le poți minimiza”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, liderul PNL.

Vezi și Nu vor fi măriri de pensii și salarii! Ministerul Justiției: ‘Nu a majorat și nu poate majora prin ordin ministerial salariile și pensiile’

Ministerul Justiției, despre majorare pensiilor și salariilor magistraților: „Ministerul Justiţiei nu poate ignora aplicarea unei hotarâri judecătoreşti definitive care i se adresează obligatoriu”

Referitor la majorarea pensiilor și salariilor magistraților, Ministerul Justiției s-a apărat, subliniind că această creștere nu se poate face prin ordin ministerial.

De asemenea, Ministerul Justiției a explicat că salariile și pensiile sunt adoptate prin legi adoptate succesiv, legi care  sunt necorelate și au dat naștere la numeroase litigii.

Concret, MJ susține că, dacă există vreo problemă, „ea rezidă în necorelările legislative”.

Ministerul Justiţiei nu a majorat şi nu poate majora prin ordin ministerial salariile şi pensiile. Salariile şi pensiile în plată sunt stabilite prin legi adoptate succesiv în ultimii 10 ani. Din păcate, aceste legi sunt necorelate şi au dat naştere la numeroase litigii între salariaţi din multe familii ocupaţionale şi Guvern, inclusiv în domeniul Justiţiei. Consecinţa acestor necorelări a fost apariţia a sute de decizii definitive pronunţate instanţe, inclusiv ICCJ, care au impus cu obligativitatea interpretării definitive aplicarea unui coeficient salarial în întreaga familie ocupaţională Justiţie”, a transmis, într-un comunicat de presă, Ministerul Justiției.

Vezi și Ministrul Justiției tace și crește salariile și pensiile speciale ale magistraților! Reacția lui Cătălin Predoiu, după ce s-a aflat că a mărit pensiile

„Ministerul Justiţiei nu poate ignora aplicarea unei hotarâri judecătoreşti definitive care i se adresează obligatoriu. Neaplicarea cu bună ştiinţă a unei astfel de hotărâri ar fi pedepsită de lege. Aceste hotărâri definitive, făcând aplicarea legilor în vigoare, au impus emiterea ordinului ministerial care nu face altceva decât să prescrie ordonatorilor secundari şi terţiari aplicarea legilor aşa cum au fost ele interpretate prin hotărâri definitive, inclusiv ale ICCJ şi ale CCR. La rândul lor, instanţele nu au majorat salariile prin decizii, ci au făcut o corectă aplicare a reglementărilor în ansamblu. De aceea, dacă există o problemă, ea rezidă în necorelările legislative”, a precizat instituția.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare