sursa foto:  Guvernul Romaniei

Înainte de Paște, persoanele vulnerabile vor primi pachete de 25 de kilograme cu alimente! Anunț făcut de Guvern

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene vine în sprijinul românilor vulnerabili, oferindu-le pachete cu alimente de 25 de kilograme.

„Începe distribuția unei noi tranșe de pachete cu alimente de 25 kg pentru persoane vulnerabile, pe care le oferim din fonduri europene pentru 1,18 milioane de beneficiari”, a transmis MIPE.

Ministrul Marcel Boloș: „Este unul dintre cele mai concrete moduri prin care venim în ajutor oamenilor aflați în dificultate”

„Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate am finanțat măsuri destinate celor mai vulnerabili dintre români, iar distribuirea pachetelor cu alimente de bază, produse românești, de două ori pe an, este unul dintre cele mai concrete moduri prin care venim în ajutor oamenilor aflați în dificultate.

Pentru cei 1.188.000 de beneficiari, pe care criza prețurilor i-a afectat din toate punctele de vedere, acest pachet de alimente este binevenit, întrucât le compensează o parte din cheltuielile pe care le au pentru traiul zilnic. Dacă ar fi achiziționate produsele de la supermarket, pentru un astfel de pachet românii ar trebui să scoată din buzunar în jur de 300 de lei.

Vrem ca această tranșă să ajungă la toți beneficiarii înainte de sărbători și, tot până atunci, să încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin „Sprijin pentru România”, pentru ca înainte de Crăciun fiecare român vulnerabil să primească și ajutorul pe card, dar și un pachet de 24 kg cu alimente. O altă veste bună este că vorbim despre un efect multiplicator, pentru că, prin măsurile guvernamentale pe care le implementăm punem în valoare potențialul agroalimentar pe care îl avem și susținem capacitatea de producție, care este o resursă pentru dezvoltare economică durabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare