sursa foto:  sspolitehnica.ro

Încă un ziar cunoscut a intrat în insolvență! Despre ce publicație este vorba

Vești deloc bune din industria media. Ziarele vechi, care până nu demult făceau furori au mari problema financiare. De data aceasta victima este cotidianul Telegraf, unul dintre cele mai vechi ziar din Constanța. Firma Telegraf Advertising, care editează cotidianul Telegraf şi deţine domeniul telegrafonline.ro, a intrat în insolvenţă pe 27 iunie 2017, oficial la propria cerere. Informația a fost relatată de jurnaliștii de la Supervizor.ro.

Societatea este controlată de Gabriel Strutinsky, un apropiat al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. Același Strutinsky este acționar și la societatea care deține Neptun TV, care a intrat anul trecut în insolvență, scrie și paginademedia.ro.

În documentaţia depusă la dosar, reprezentantul societății a menționat că “la acest moment se află în stare de insolvenţă, fondurile bănesti deţinute în casă si în conturile bancare fiind insuficiente pentru acoperirea datoriilor exigibile în cuantum total de 11.071.590,66 lei“.

Vezi și Acuzații fără precedent! Pentru cine ar lucra serviciile secrete românești și ce legătură ar avea Iohannis cu asta

Valoarea datoriilor este foarte mare dacă o raportăm la cifra de afaceri, care a coborât la 3,35 milioane lei în 2016, scrie Supervizor.ro. Mai mult, suma invocată de debitoare este cu 2,86 milioane lei peste cea din bilanţul aferent anului trecut. Iar asta în condiţiile în care firma nu deţine active imobilizate (7.831 lei este valoarea acestora), iar cele circulante sunt de numai 831.001 lei.

Înfiinţată în decembrie 1994 sub numele CONPRESS CONSTRUCT, actuala TELEGRAF ADVERTISING SRL este controlată de Sorin Gabriel STRUTINSKY (49 de ani) – asociat majoritar şi administrator, celălalt aspartener de afacere fiindu-i Mihail Gheorghe CÂRCIOG (76 de ani).

Vezi și Surpriză de proporții! Ce oraș din România a fost ales de UE „destinație europeană de excelență”

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.