sursa foto:  stirimondene.fanatik.ro

Încep concedierile în sistemul bugetar! Directorul a semnat! Din 15 iunie, Poșta Română face sute de concedieri

Încep concedierile în sistemul bugetar! Începând cu data de 15 iunie, Poșta Română va face sute de concedieri. Mai exact, peste 500 de salariați vor fi demiși în această vară.

Operațiunea se va petrece la nivel național, conform unui document obținut de Ziarul de Iași. Compania a anunțat deja Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) că disponibilizările vor începe după data de 15 iunie.

Documentul este semnat de directorul Poștei Române, Valentin Ștefan.

Lucrătorii demiși vor primi salarii compensatorii

Toți lucrătorii care vor fi demiși vor primi, în funcție de vechime, salarii compensatorii. Acestea vor putea ajunge până la suma de 50.000 lei.

Concedierile vor avea loc începând cu data de 15 iunie 2023, nu mai devreme de 30 de zile de la data primirii notificării scrise de către inspectoratul teritorial de muncă și agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și se vor desfășura pentru o perioadă de maxim 90 de zile”, se arată în documentul obținut de ZDI.

Poșta vrea să concedieze 501 de salariați, iar cei mai mulți sunt încadrați ca experți (108 de persoane). Alte categorii de salariați în cazul cărora vor fi făcute disponibilizări numeroase sunt: economiști (77 de persoane), documentariști (73), operatori de calculator (67), inspectori exploatare (50) și consilieri juridici (18). Pe lista concedierilor se vor afla și persoane cu funcții de conducere: directori, directori adjuncți și șefi de diverse departamente. Nu în ultimul rând, alte persoane vizate lucrează ca agent vânzări, șoferi, administratori de baze de date, ingineri, auditori și alți funcționari.

Un alt post „în măsura în care compania are această posibilitate”

Conform sursei citate, Poșta ar urma să acorde fiecărui salariat ce urmează să fie concediat un alt post în aceeași localitate sau în localitate de domiciliu „în măsura în care Compania are această posibilitate”. În schimb, vor fi acordate salarii compensatorii în funcție de vechimea în sistemul poștal, în valoare de: 5.000 lei (între 2 și 5 ani), 12.000 lei (între 5 și 10 ani), 18.000 lei (între 10 și 15 ani), 30.000 lei (între 15 și 20 ani) și 50.000 lei (peste 20 de ani). Potrivit conducerii Poștei, sindicatul poate face propuneri pentru evitarea sau diminuarea numărului de salariați care urmează să fie concediați până cel târziu la data de 8 mai.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare