sursa foto:  ziardearad.ro

Încep să se adeverească previziunile fermierului care a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen și OMV

După ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, fermierul Dimitrie Muscă, președinte al Combinatului Agroindustrial Curtici, a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen Bank, OMV și a tuturor companiilor austriece din România. Ulterior, el chiar a anunțat că va prelua angajații firmelor austriece ce-și desfășoară activitatea în țara noastră.

Vezi și Fermierul care a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen și OMV preia angajații giganților austrieci: ‘Să destabilizăm companiile venite din ţara care ne-a interzis intrarea în Schengen’

Interesant este faptul că în septembrie 2022, Muscă avertiza că prețul la cotletul sau ceafa de porc se va dubla și va ajunge undeva la 40 lei/kg.

Prețul cărnii de porc se va dubla și se va ajunge ca un cotlet sau ceafa să fie 40 lei kilogramul, unde era 20 – 22 de lei. Se va duce (n.r. – prețul) pentru că noi nu mai avem (n.r. – carne), dacă astăzi mai producem 15%, este o realitate cruntă”, declara în urmă cu aproape cinci luni Dimitrie Muscă, fondatorul CAI Curtici, firmă care a trebuit să sacrifice din cauza pestei porcine africane în jur de 20.000 de porci, conform Puterea.

Vezi și Un fermier dă startul la o campanie-manifest! Închide toate conturile la BCR și Raiffeisen și nu mai lucrează cu OMV Petrom și Mol

Sursa citată a făcut o analiză a prețurilor de pe piață și a constatat că prețurile au început să urce spre 40 de lei.

Astfel, la Mega Image, ceafa de porc se vinde cu 33,29 lei/k, adică cu vreo 30 de bani în plus față de Crăciun, în timp ce la Cora prețul s-a menținut la 32,99 lei/kg.

La Kaufland, ceafa are, acum, un preț de 19,99 lei/kg față de 20,99 lei/kg undeva la mijlocul lunii noiembrie, când lumea începea să-și facă provizii de Crăciun. În același timp, la Auchan, prețul este la nivelul din decembrie – 29,95 lei/kg, însă nu am putut să nu remarcăm o reducere de 34% la cotlet care se vinde cu 19,9 lei/kg.

După ce Austria s-a opus aderării României la Schengen, Dimitrie Muscă îndemnat la boicot: „Trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul”

Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci.

Vezi și CEC Bank, mesaj pentru românii care vor să renunțe la BCR-Erste și Raiffeisen Bank: ‘Dacă te-ai gândit să schimbi banca’

Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a declarat, pentru Agrointel.ro, Dimitrie Muscă, după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen.

Eu o să dau acest mesaj că închid conturile la toate contactele din telefonul meu. La toată lumea dau. Dacă am reacționat și probabil că nu toți vom reacționa dar, o parte sunt convins că vor reacționa. Să fim buni români și dovadă că am primit și mesaje pozitive și sper cel puțin. Eu am două conturi și la CAI OLARI, și la Curtici. Prin ele rulam cam o treime prin BCR și două-trei prin BRD. Nu știu unde voi transfera banii încă dar aceasta este măsură la care m-am gândit imediat aseară când am văzut discuția. M-am gândit să închid și astăzi închidem. Am dat hârtia contabililor să închidă conturile”, a mai spus el.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare