sursa foto:  hunedoaralibera.ro

Începând de AZI, se acordă scutirea de impozit pe venit! Cine o poate solicita

De la 1 februarie, scutirea de impozit pe venit se va acorda pentru angajații din această industrie. Potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial al României, începând cu această lună, scutirea de impozit pe venit se va acorda pentru mai multe categorii de angajați din industria IT.

De la 1 februarie, scutirea de impozit în industria IT se acordă și pentru acei angajați care nu au deloc diplomă de licență, dar sunt înscriși la facultate (nu neapărat pe zona IT), precum și pentru cei licențiați ai unor programe de studii superioare de scurtă durată, conform Ordinului comun nr. 1168/2017/3024/2018/492/2018/3337/2017. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 18 ianuarie 2018 și va înlocui de la 1 februarie Ordinul comun nr. 409/4.020/737/703/2017, notează avocatnet.ro.

Astfel, pe lângă cei care sunt licențiați ai unei forme de învățământ superior de lungă durată sau care au o diplomă după terminarea ciclului I de studii de licență, chestiune care era prevăzută și până acum în legislație și care nu se schimbă, la scutirea de impozitul pe venit intră și:

  • cei care dețin o diplomă acordată la finalizarea unei forme de învățământ superior de scurtă durată;
  • cei care dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate (nu se distinge între cele de scurtă sau lungă durată, prin urmare, intră și unele și altele).

Firește, condiția esențială e ca acești angajați să presteze una dintre activitățile din anexa ordinului, altfel neputând beneficia de scutirea de impozit. Și lista aceasta a cunoscut modificări de la 1 februarie, pentru că două noi activități figurează, în plus față de cele opt existente deja, pe listă:

  • programator ajutor: activități de asigurare suport tehnic în realizarea programelor pentru calculator, conform unor specificații predefinite, și asamblarea lor în sisteme coerente, inclusiv testarea în vederea asigurării conformității cu specificațiile;
  • analist ajutor: activități de asigurare suport tehnic pentru realizarea analizei în vederea definirii specificațiilor pentru construirea efectivă a sistemelor informatice, susceptibile să răspundă cerințelor utilizatorilor.

Celelalte opt ocupații (și definițiile lor) rămân neschimbate: administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic.

Vezi și Construcția a fost FINALIZATĂ! O nouă fabrică se NAȘTE în 2018, în România

Ce SALARIU are „personajul VENINOS”, despre care Dragnea a zis că „face mult RĂU”

Vești bune pentru mii de români: Ei vor fi scutiți de impozitul pe venit din 2019

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare