sursa foto:  observatornews.ro

Începe la finalul lunii septembrie 2023! O celebră fabrică repornește motoarele! Vom avea din nou pe rafturile magazinelor zahăr românesc

La finalul lunii septembrie 2023, Fabrica de Zahăr Luduș va reîncepe producția. Informația a fost confirmată Mihaela Neagu, unul dintre coproprietari.

Așadar, în curând vom avea din nou zahăr românesc pe rafturile magazinelor.

Potrivit Mihaelei Neagu, producția va începe în jurul datei de 27 septembrie.

„Începem producția în jurul datei de 27 septembrie, suntem aproape gata cu remontul, am semnat contractele cu toți transportatorii.

Necesarul de sfeclă este foarte mare, nouă ne trebuie 9.000 de hectare, iar anul acesta vom recolta doar după 3400 de hectare, contracte ferme pe care le avem încheiate”, a spus Neagu, pentru RadioMures.ro.

Daniel Preda, lider de sindicat, a anunțat că vor începe angajările de sezonieri

„Din discuțiile avute, atât cu conducerea fabricii cât și cu șefii de producție, pe data de 28 septembrie este programată pornirea fabricii.

Vor începe probe ”la cald”, la utilaje, urmând ca pe sfârșitul lunii să începem să tăiem sfecla. Se angajează sezonierii, în număr de 30-50 de oameni, ca să repornim producția și să se ambaleze zahăr sub sigla ”Zahăr” Luduș”, a afirmat el.

Anul acesta se anunță și o producție foarte bună de sfeclă de zahăr, a precizat, pentru Radio Tg.Mureș, directorul executiv al Direcției Agricole Mureș, Silvia Jude:

Suprafața cultivată cu sfeclă este pe 2014 hectare. Cultura de sfeclă arată foarte bine. Noi am estimat în funcție de ce au trecut fermierii în contracte. Producție este trecută ca fermierul să valorifice până la 45 de tone, dar sigur vom depăși 50 de tone pe hectar.

Fabrica de Zahăr Luduș a fost achiziționată, la începutul acestui an, de doi români:  Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum. 

 

 

Mihaela Neagu deține și Fabrica de Zahăr Bod. După cum probabil ați observat, Zahărul Bod a început deja să se găsească în marile lanțuri de magazine. Totuși, acesta nu este fabricat în țara noastră, ci în Ucraina.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare