sursa foto:  Eugen Dinu/Bugetul.ro

Fabrica de Zahăr Bod își va relua producția în 2023! Cel pe care îl găsiți acum în magazine este produs în Ucraina

Fabrica de Zahăr Bod își va relua producția în anul 2023. Astfel, zahărul care se vinde acum sub brandul „Zahăr Bod”, apărut și în lanțurile de magazine din Capitală, este de import, nu românesc.

Reporterul Bugetul.ro a găsit Zahăr Bod la o unitate Lidl. După cum se poate observa, pe etichetă se precizează că zahărul este produs în Ucraina.

Totodată, este precizat faptul că zahărul este ambalat în România, de către Best Achiziții SRL și că are termen de valabilitate „nelimitat”.

Facem precizarea că despre acest subiect a scris, în exclusivitate, Agrointel.ro.

În această săptămână, Zahărul Bod s-a vândut cu 5,59 lei/kilogramul, la Lidl.

Vezi și Vești bune în agricultură! În 2023, Fabrica de Zahăr Bod își reia producția!

În 2023, Fabrica de Zahăr Bod ar trebui să-și reia producția

În anul 2023, Fabrica de Zahăr Bod ar trebui să-și reia producția din sfecla de zahăr cultivată de fermierii români, după cum au anunțat, în toamnă, reprezentanții companiei deținătoare a brandului „Zahăr Bod”.

Compania Best Achiziții SRL, deținătoarea brandului „Zahar Bod” și a unei părți reprezentative a Fabricii de Zahăr Bod, va relua producția de zahăr din sfecla de zahăr în anul 2023, a scris Bizbrasov.ro.

La 1 noiembrie 2022, compania a demarat oficial procedura de negociere și achiziție de sfeclă de zahăr de la producătorii și asociațiile de producători interesate.

Vezi și Profesorul Mircea Coșea, despre salvarea Fabricii de Zahăr Luduș: ‘Pentru prima oară în România, a apărut dovada! Un lucru extraordinar’

Cu toții ne dorim să fie repornita fabrica. Este lesne de înțeles că acest parteneriat este un câștig atât pentru fermieri, pe de o parte pentru faptul că cei care încă mai cultivă ar avea unde să-și vândă producția, iar pe de alta parte, cei care au renunțat să cultive vor fi tentați să reia această activitate, cât și pentru noi ca țară, deoarece, la rafturi, vom găsi din nou zahăr 100% românesc. Sperăm ca împreună cu actuala echipă de management a fabricii, pe care o văd implicată, să contribuim la redresarea pieței romanești de zahăr”, a afirmat Ioan Tatu, reprezentant al Asociației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod.

La ora actuală, secția de ambalare a fabricii este activă, iar un număr de 40 de persoane lucrează deja acolo. Zahărul  Bod se găsește pe rafturile unor magazine și lanțuri de supermarketuri din țară.

Reiterez faptul ca depunem toate eforturile ca în România să nu dispară tradiția culturii sfeclei de zahăr, mai ales că în zona Brașov-Mureș-Covasna terenul agricol este cel mai bun pentru o astfel de cultură. Totodată, avem speranța că împreună cu fermierii români vom reuși ca în anul ce urmează să repornim producția de zahăr la Bod”, a precizat, la vremea respectivă, Mihaela Neagu, director general Best Achiziții SRL.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare