Ca atare, până la sfârșitul acestei luni se va relua producția de zahăr. Primele transporturi de sfeclă de zahăr au ajuns deja în fabrică.
„Veştile sunt bune, deja a început să sosească sfecla în fabrică, de astăzi se intră în ture şi pe mâine se preconizează că se începe tăierea la sfeclă, tăierea însemnând că începe procesul tehnologic de extracţie.
Începem producţia în aceste zile, au fost semnate contracte cu transportatorii şi, din câte am înţeles, anul acesta se va primi o cantitate recoltată de pe circa 3400 de hectare.
Sfecla e foarte, foarte frumoasă, e bună, are conţinut bun de zahăr. La momentul actual suntem în jur de 160 de persoane angajate, din care 120 suntem permanenţi, restul este personal sezonier”, a declarat presei, marţi, liderul sindical Daniel Preda, conform Agerpres.
„Din punctul nostru de vedere, al angajaţilor, cantitatea e mică, mai ales că ultima campanie a fost în anul 2021, când Tereos a anunţat că se retrage şi, dacă nu se găseşte un cumpărător pentru fabrică, o vor închide sau o vor demola. Cultivatorii mari de sfeclă s-au reorientat spre alte culturi, dar o parte au revenit anul acesta.
Sperăm ca de anul viitor să fie mai mulţi şi să se cultive mai multă sfeclă”, a mai spus Daniel Preda.
Mihaela Neagu, proprietara Fabricii de Zahăr Luduș, a anunțat în urmă cu o săptămănă că se fac ultimele verificări
„La Fabrica de Zahăr Premium LUDUȘ au loc în această săptămână ultimele probe și verificări pentru testul final de dinaintea începerii producției de zahăr din sfeclă 100% din România. 🏭
Testările de până acum ne dau speranța că reluarea producției se va face cu succes, iar în octombrie vom avea primul zahăr românesc produs 100% din sfeclă cultivată de fermierii români”, a spus Neagu.
La începutul acestui an, Fabrica de Zahăr Luduș a fost achiziționată de doi români: Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum.
Mihaela Neagu deține și Fabrica de Zahăr Bod.