Mihaela Neagu, co-proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș, anunță că, în această săptămână, au loc ultimele probe și verificări înainte ca unitatea să înceapă producția de zahăr din sfeclă.
Neagu transmite, pe o rețea de socializare, că în luna octombrie 2023 vom avea primul zahăr românesc produs 100% din sfeclă cultivată de fermierii români.
Trebuie făcută precizarea că pe piața din România nu se mai găsește, la ora actuală, zahăr produs în țara noastră.
Mesajul Mihaelei Neagu:
„La Fabrica de Zahăr Premium LUDUȘ au loc în această săptămână ultimele probe și verificări pentru testul final de dinaintea începerii producției de zahăr din sfeclă 100% din România. 🏭
Testările de până acum ne dau speranța că reluarea producției se va face cu succes, iar în octombrie vom avea primul zahăr românesc produs 100% din sfeclă cultivată de fermierii români”.
La începutul acestui an, Fabrica de Zahăr Luduș a fost achiziționată, de doi români: Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum.
Mihaela Neagu deține și Fabrica de Zahăr Bod. După cum probabil ați observat, Zahărul Bod a început deja să se găsească în marile lanțuri de magazine. Totuși, acesta nu este fabricat în țara noastră, ci în Ucraina.