ingrid mocanu a3 465x390

sursa foto:  evz.ro

Ingrid Mocanu șterge pe jos cu Alexandra Lăncrănjan, procurorea Tel Drum. Ce acuzații grave îi aduce

Disputa pe facebook între ministrul Justiției, Tudorel Toader și procurorul DNA, Alexandra Lăncrănjan, cea care se ocupă de dosarul Tel Drum, a năcut controverse printre specialiștii în justiție. Renumita avocată, Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției a avut o reacție fermă cu privire la intervenția magistratului.

„Cat de ticalos sau slab pregatit sa fii sa poti minti sau dezinforma in asa hal? Incercarea de a-l contrazice pe Tudorel Toader e jalnica. Descrierea infractiunii citate de ea este pentru orice student evidenta: e vorba despre fapta oricarei persoane nu a functionarului si este reglementata in Codul penal roman ca abuz de incredere, respectiv delapidare ori uzurpare de calitati oficiale.
In codul penal german infractiunile sunt clar si precis explicate… Abuzuri de functie sunt, dar clare: luare de mita, purtare abuziva ori represiune. Mai citeste!
Minciuna are picioare scurte… La fel si prostia.
Si unde este prin ce citezi tu coruptia? Pai nu e… Ca nici la mizeria de abuz romanesc nu e…”, scrie Ingrid Mocanu pe facebook.

Vezi și EXCLUSIV! Dezvăluire explozivă! Probleme mari pentru un greu din Poliție: Cum a fost scos din joc (SURSE)

avocatura.com

„Pentru un om care se considera un profesionist al dreptului este foarte important sa aiba rabdare sa citeasca o lege pana la capat, sa argumenteze fara a denatura realitatea juridica si atunci cand argumentele nu sunt in favoarea teoriei sale sa accepte fara a deturna textul legal sau a omite lucruri. Cand nu mai poti sa faci asta…

Spre exemplu, in Germania sunt foarte multe articole in codul penal care reglementeaza actiuni specifice ale functionarilor publici fara a le denumi abuz in serviciu.

Dar exista si acest text:

Articolul 266 din Codul penal german reglementează o infracțiune privitoare la atribuțiile de serviciu (în varianta germană Neloialitate), cu următorul conținut:

Vezi și Toţi şoferii trebuie să ştie asta! Ce lege se schimbă de luni

Un doctor face praf Guvernul! Lovitura de proporții pe care o primesc pensionarii, după ce pensiile le-au fost mărite

Secțiunea 266
(1) Fapta persoanei care abuzează de autoritatea ce i-a fost acordată prin lege, prin învestirea de către o autoritate publică sau pe cale convențională, de a dispune de bunurile altei persoane sau de a efectua acte în numele sau interesul altei persoane ori de a-și asuma obligații în numele acesteia sau care își încalcă obligația de a proteja drepturile patrimoniale și interesele altei persoane, obligație stabilită prin lege, decizie a autorității publice sau pe cale convențională, și, prin urmare, provoacă prejudicii respectivei persoanei, se pedepsește cu închisoarea de cel mult cinci ani sau cu amendă.

Daca un jurist ar citi codul penal german integral ar putea, fara niciun efort, sa constate ca abuzul in serviciu este incriminat atat in articole cu o specificitate mare cat si in acest articol care acopera celelalte ipoteze posibile

Pentru alte reglementari a se vedea:

Observații privitoare la unele argumente, de natură tehnico-juridică, cuprinse în materialul „Studiu comparat privind reglementarea abuzului în serviciu/de putere/autoritate în țări europene”, dat publicității de UNJR

#punetimanapecarte”, a fost reacția lui Lăncrănjan după ce ministrul Tudorel Toader a postat pe pagina lui de facebook un text despre abuzul în serviciu în Germania.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare