sursa foto:  huffingtonpost.com

Îngrijorător! Risipa alimentară a ajuns la un nivel alarmant

România generează anual 5 milioane de tone de deşeuri alimentare, în timp ce 66% din familiile din mediul nu-şi pot asigura hrana zilnică, iar 5 milioane de români se zbat în pragul sărăciei. Cotele alarmante la care a ajuns risipa alimentară, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, îi strânge pe marii retaileri la masa dezbaterilor.

Lipsa de conştientizare în rândul societăţii este un factor care contribuie la cantitatea de alimente risipită zilnic de către români, iar concluzia studiilor de specialitate este simplă: risipa alimentară este una dintre cele mai presante probleme atât la nivel global, cât şi local.

Parteneri ai reţelei Băncilor pentru Alimente, precum Lidl, METRO sau Penny Market, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi specialişti din ONG-uri se vor strânge pe 24 octombrie, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, pentru a discuta căile de acţiune pentru ameliorarea risipei alimentare şi măsurile care pot crea un sistem sustenabil la nivel naţional, scrie adevarul.ro

Subiectele de discuţie din cadrul conferinţei vor fi dedicate risipei alimentare şi vor fi susţinute cu exemple concrete oferite de Banca pentru Alimente Bucureşti despre hrana salvată, produsele colectate şi redistribuite, avantajele şi dezavantajele cadrului legal, măsurile pentru sprijinirea Băncilor pentru Alimente, dar şi practicile de la nivel european şi ce putem adapta la nivel naţional. Pe lângă aceste aspecte, vor fi prezentate rezultatele de până acum ale Băncii pentru Alimente şi planurile de acţiune pentru următorii trei ani pentru înfiinţarea primei reţele naţionale de bănci de alimente, spriinită financiar de către Lidl. Până în prezent, din reţea fac parte băncile din Bucureşti, Cluj, Roman şi Braşov.

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

Andrei Caramitru acuză că USR-ul a fost trădat! Lovitura încasată de la #Rezist

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare